Must listen: de leukste podcasts over reality op een rijtje

Voor de echte realityliefhebbers!

Van Ex on the Beach tot De Bachelor en van Married at First Sight tot B&B Vol Liefde: je kunt tegenwoordig niet meer om realityshows heen op televisie. Daarnaast zijn er ook allerlei podcasts te vinden die dieper in gaan op jouw favo realityprogramma of realitysterren. Tijd om er een aantal op een rijtje te zetten!

De BLVD Podcast

In RTL Boulevard worden dagelijks de laatste showbizz- en realitynieuwtjes besproken. Maar vanaf deze week gebeurt dat niet meer alleen op televisie! Presentatoren Luuk Ikink en Rob Goossens geven in een wekelijkse podcast hun ongezouten mening en duiken dieper in dé onderwerpen van het moment.

Geuze & Gorgels

Als presentatoren van Temptation Island ademt dit duo reality: Monica Geuze en Kaj Gorgels. Hun podcast Geuze & Gorgels is daarnaast één van de grootste van Nederland, grote kans dus dat je deze al wel kent. Na het zien van Temptation Island kun je deze podcast dus opzetten, om allerlei verhalen van dit duo te horen. Als je er écht geen genoeg van kunt krijgen, kun je ook Kaj’s podcast Effe Relativeren beluisteren.

Morning Aftertalk

Onlangs lanceerde Gaby Blaaser haar eigen podcast, genaamd Morning Aftertalk. Naast realityster is de beauty nu dus ook host. Dankzij haar deelname aan De Bachelorette, Special Forces VIPS en Expeditie Robinson weet ze als geen ander hoe het is om aan een realityshow mee te doen. In de podcast vraagt ze andere realitysterren, presentatoren en makers het hemd van het lijf. Onder meer Joey, die De Bachelorette won in Gaby’s seizoen, was hier al te gast. Maar ook Rick Brandsteder (Expeditie Robinson), Dusty (EOTB) en Merijn (Love Island) delen hun verhaal.

Het Kampvuur

De podcast Het Kampvuur is een stuk minder bekend, maar zeker niet minder leuk. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat deze podcast over Temptation Island. Vrienden Arjan en Martin bespreken elke maandag (tijdens een Temptation-seizoen) op hilarische wijze de nieuwste aflevering. We love it! 

RTL Boulevard Reality Podcast

RTL Boulevard heeft de podcast-smaak flink te pakken. Naast de gloednieuwe show met Rob en Luuk, hebben ze er namelijk nóg een. Waar de eerstgenoemde ook over showbizz gaat, gaat de RTL Boulevard Reality Podcast you guessed it – volledig over realityshows. Hierin bespreek host Kiki Duren wekelijks een ander programma. In het eerste seizoen waren onder meer René en Annebel van Temptation Island, Luca en Stevie van Ex on the Beach, Bob en Roos van Kopen Zonder Kijken en Maurice en Evelien van Married At First Sight te gast.

Date Night Talkshow

Steven Brunswijk is één van de hosts van de podcast Date Night Talkshow. Onlangs was Temptations Shirley daar nog te gast en vertelde zij dat ze eigenlijk helemaal niet mee wilde doen aan het programma. Say what? 

Reality Check

Van Kamp van Koningsbrugge tot B&B Vol Liefde en MAFS, in de podcast Reality Check wordt het allemaal besproken. De vaste hosts zijn Marissa van Loon, Eva Essers, Till Toxopeus en Timo Harmelink.

Bovenstaande podcasts zijn onder meer te beluisteren via Spotify, Apple en Podimo. 

Bron: Love Reality | Beeld: Ex on the Beach, Expeditie Robinson, Temptation Island 

Laatste nieuws