Kate en Meghan: wat is de volgende stap?

'Met het overlijden van Elizabeth vorige maand is opeens alles veranderd. Voor Charles, William en Harry, maar vooral ook voor Meghan en Kate.'

Nu Queen Elizabeth is overleden, zijn de levens van Kate en Meghan in één klap behoorlijk veranderd. Kate is ineens Prinses van Wales, en Meghan heeft naar verluidt spijt dat ze de royal life heeft opgegeven. In de nieuwste Grazia deelt Agnes Hofman haar hersenspinsels over dit onderwerp.

Rouwen terwijl iedereen kijkt

“Natuurlijk is het enorm pijnlijk; rouwen om een dierbare terwijl vier miljard mensen nieuwsgierig meekijken. Het is lichaamstaalexperts niet ontgaan dat Meghans nek tijdens alle plechtigheden rond de begrafenis nogal gespannen was. En dat Kate’s blik veranderde van warm naar ijskoud, als ze Harry’s vrouw in het vizier kreeg. Kate stond statig in haar Alexander McQueen-jurk, met indrukwekkende oorbellen en een parelchoker uit de persoonlijke collectie van Elizabeth. Meghan, gehuld in een capedress van Stella McCartney, moest het doen met kleine oorstekers die ze ooit van Harry’s oma had gekregen. Kate heeft overduidelijk de sleutels van de schatkist, en Meghan dus niet. Met het overlijden van Elizabeth vorige maand is opeens alles veranderd. Voor Charles, William en Harry, maar vooral ook voor Meghan en Kate.”

Een traan

“‘Zal ik je een geheimpje verklappen?’ vroeg Meghan aan de journalist van tijdschrift The Cut. Ze biechtte op dat ze waarschijnlijk haar rentree maakt op Instagram. Niet zo gek natuurlijk, want ze heeft de podcast Archetypes te promoten. En binnenkort de Netflix-show, die je geen realityserie mag noemen, ‘want het is een historische documentaire.’ Het interview dat op 23 augustus verscheen, was de start van een grootse PR-campagne voor haar podcast en zichzelf. Na een paar events in Engeland en Duitsland in september, zou ze naar New York vliegen voor een high profile politiek feestje. En voor de talkshow van Jimmy Fallon. Ook had ze een cover gepland voor het blad Variety. Maar op 8 september werd alles bruut uitgesteld: de Britten, de royals, Harry en Meghan waren in diepe rouw na het overlijden van de koningin.”

“Meghan pinkte zelfs één traan weg, die perfect reflecteerde in het zonlicht. Volgens bronnen was de Amerikaanse actrice behoorlijk onder de indruk van alle pracht en praal rond de begrafenis. En beseft ze nu pas echt wat het koninklijke leven inhoudt, en dus ook wat ze heeft opgegeven: the biggest show on earth. Iets dat Charles in zijn eerste speech als koning bevestigde. Hij had haar en Harry primetime op televisie veel succes overzee gewenst. Dat kan je vrij vertalen naar: Ik hou van ze, maar ze horen er niet meer bij. En doei!”

Te laat voor spijt

Meghan was not amused. Want dingen gaat niet zoals gepland. Haar boek The Bench flopte, haar animatieserie Pearl werd geskipt en het schijnt dat ze luisteraars heeft gekocht voor haar podcast. Ondanks haar schoonheid en intelligentie blijft de koninklijke connectie haar grootste moneymaker. Die dus bruut en onverwacht werd verbroken door Charles in zijn speech. Miljarden mensen zagen tijdens de begrafenis liefde en emotie, iets waarvan Meghan juist zo hard riep dat dit bij ‘The Firm’ ontbrak. Was ze daar wel eerlijk over?”

In rol gegroeid

“Het contrast met Kate, de nieuwe prinses van Wales, kan niet groter. Ook zij heeft het moeilijk gehad, de eerste jaren aan het hof. Als royal girlfriend stonden er regelmatig tientallen fotografen voor haar deur. Dat was lastig, met haar introverte persoonlijkheid. Zelfs het geven van speeches was een uitdaging. Maar de Britten waarderen haar enorm: omdat ze echt haar best doet, en in haar rol is gegroeid. Als echtgenote, moeder en nu de meest populaire vrouwelijke royal.”

“Haar gezicht was na het overlijden van Elizabeth getekend door verdriet. Ook als ze glimlachte naar de vele mensen die haar de hand kwamen schudden. En feliciteren. Want Kate is als Catherine nu de prinses van Wales, net als Diana was. Een enorme eer. William en Kate zijn nu ook de Hertog en Hertogin van Cornwall. Die titel met een gezellig financieel portfolio levert jaarlijks tientallen miljoenen op dankzij investeringen en het verhuren van land en gebouwen. Charles betaalde daar de onkosten van zijn zoons, maar aangezien Meghan en Harry geen working royals meer zijn, hoeven ze William geen Tikkie te sturen.”

Promotie

“Als kroonprins en kroonprinses hebben William en Kate echt promotie gemaakt. Denk aan staatsbezoeken en alle deuren die voor hen plots opengaan. Deuren die voor Meghan en Harry gesloten blijven. Waar Charles vooral in Groot-Brittannië actief zal zijn, vliegen Kate en William straks nog meer de wereld over. Zo doen ze begin december Amerika aan, voor de prestigieuze Earthshot Prize. Ook wordt er gefluisterd over een tour door Australië en Nieuw-Zeeland volgend jaar. William en Kate zijn onlangs met hun kinderen verhuisd naar een Adelaide cottage, naast Windsor Castle. Verhuizen naar het echte kasteel is een optie. We vragen ons af of Meghan en Harry in dat scenario het een stuk bescheidenere Frogmore Cottage aanhouden. Want zo wordt alleen maar nog meer duidelijk dat hun levens echt een compleet andere richting op zijn gegaan…”

Tekst: Agnes Hofman | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws