Love Islands Mert over deelname: ‘Ik was daar voor het eerst écht verliefd’

'Ik deed de tweede keer mee voor mezelf. Want ik wist: het levert dingen voor me op.'

Mert Okatan heeft maar liefst twee keer meegedaan aan het populaire datingprogramma Love Island, waarin hij er in het tweede seizoen van het programma zelfs met de winst vandoor ging. In de podcast Fucked Up Social Live van Janice Blok gaat hij hier wat dieper op in en vertelt alle ins en outs.

Fame

In de podcast valt Janice meteen met de deur in huis en stelt dat Mert in eerste instantie alleen maar heeft meegedaan aan Love Island voor de fame. “Tuurlijk deed ik daarom mee”, antwoordde hij eerlijk. “De tweede keer ook, maar de eerste keer was meer omdat ik nog nooit verliefd ben geweest.”

Ex-vriendin

“Ik wist wel dat ik bekend zou worden enzo, maar de eerste keer wist ik niet dat het zo ging uitpakken.” Uiteindelijk ging Mert er de eerste keer met de winst vandoor samen met ex-vriendin Joan Pronk. “Ik was daar voor het eerst écht verliefd”, geeft hij toe. “Dat vond ik heel iets moois, maar ook iets spannends en engs.”

Toch heeft de relatie tussen de twee niet standgehouden. “We hebben het best wel lang geprobeerd met elkaar”, stelt Mert. “Een jaar lang nog. We hebben het best wel… lastig gehad met elkaar. Daarom is het ook uitgegaan, we pasten gewoon niet echt bij elkaar”, vervolgt hij.

Twee keer Love Island

Hoewel Joan na de break-up al snel de liefde vond bij Niek Marijnissen – bekend van de Bachelorette – werd Mert een jaar later gevraagd voor een nieuw seizoen van Love Island. “Ik deed de tweede keer mee voor mezelf. Want ik wist: het levert dingen voor me op.” Toch deed Mert ook dit keer weer mee om de liefde te vinden, omdat hij na de eerste keer wist dat je ook écht verliefd kon worden op Love Island.

Nieuwe liefde?

In het programma ontstond er een mooie band tussen Mert en Sunita, maar hij wilde wachten totdat ze weer in Nederland waren. “Ik wilde het eerst in Nederland uitzoeken met elkaar, omdat je daar jezelf bent. (…) Uiteindelijk hebben we gewoon normaal gedatet, maar zat er toch een bepaalde druk achter. De mensen verwachten toch iets.”

Uiteindelijk is het jammer genoeg ook niks geworden tussen Mert en Sunita. “Ik ga niet aan een dood paard trekken”, liet Mert weten. En of de Love Island-ster een nieuwe liefde heeft? “Ik sta altijd open voor een nieuwe liefde. Ik ben er niet naar op zoek, maar als het op m’n pad komt, dát is het meest leuke.”

Bron: Podcast (Fucked Up Social Life) | Beeld: Love Island

Laatste nieuws