De echte Anna Sorokin werkt aan eigen podcast en boek

De veelbesproken oplichtster Anna Sorokin is op vrije voeten en werkt aan een comeback.

Anna Sorokin, beter bekend als Anna Delvey, is sinds vorige week weer op vrije voeten. De vermeende oplichtster laat meteen weer van zich horen en vertelt in een interview met The New York Times dat ze aan een eigen podcast en boek werkt.

Oplichtingspraktijken

Anna zat twee jaar vast voor verschillende oplichtingspraktijken en werd daarna in voorarrest gehouden vanwege een verlopen visum. Inmiddels zou de jury hebben besloten dat Anna uit hechtenis mag. Door de Netflix-hit Inventing Anna kennen veel mensen nu het verhaal van Anna ‘Delvey’ Sorokin, die zich lange tijd voordeed als een rijke erfgename en socialite in Manhattan en op die manier honderdduizenden dollars afhandig wist te maken. Twee jaar lang zat Anna Sorokin in de gevangenis, totdat ze in 2021 wegens goed gedrag weer op vrije voeten kwam. Die vrijheid was echter van korte duur. Omdat haar visum was verlopen, zat de in Rusland geboren Anna in hechtenis. Nu is Anna dus opnieuw vrij, maar heeft ze wel nog een social media-ban, moet ze 10.000 euro borg betalen en wacht ze de definitieve uitslag over haar visum nog altijd af.

Podcast en boek

In de gevangenis heeft de vermeende oplichter echter niet stilgezeten, want ze heeft daar deels aan een podcast gewerkt. “Het was moeilijk om daar iets op te nemen van goede kwaliteit”, zegt ze. Het boek gaat over de worsteling van jonge vrouwen met het strafrecht.

Verder vertelt Anna hoe erg ze hoopt dat ze in Amerika mag blijven. “Me laten deporteren zou beteken dat ik me overgeef. Het zou een bevestiging zijn van de perceptie van mij als oppervlakkige persoon, die alleen om obscene rijkdom geeft. Dat is gewoon niet de realiteit.” Wel heeft ze spijt van haar daden. “Ik had veel eerder al kunnen vertrekken, maar ik ben gebleven omdat ik mijn fouten wil rechtzetten. Ik heb zoveel geschiedenis in New York; teruggaan naar Europa voelt als vluchten.” Wanneer Anna’s podcast en boek uitkomen is nog niet bekend.

Bron: Telegraaf | Beeld: Netflix

Laatste nieuws