Oh my: in deze bekende liedjes wordt Jeffrey Dahmer genoemd

Wait, what?!

Lees ook

Na de drop van Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix, is het je vast niet ontgaan dat letterlijk elk socialmediaplatform vol staat met dingen over Jeffrey Dahmer. Zo zijn er ook bepaalde discussies ontstaan over de seriemoordenaar. Familie van een van Dahmers’ slachtoffers sprak zich zelfs uit voor het ‘uitbuiten’ van haar trauma. En niet alleen de show kreeg hier kritiek op, ook verschillende A-listers zoals Eminem, Katy Perry en Kesha, die het allemaal over Dahmer hebben in hun liedjes.

Kesha – Cannibal

In 2010 bracht zangeres Kesha haar nummer ‘Cannibal‘ uit, wat ergens ook nog eens super toepasselijk is op de ‘Milwaukee cannibal‘. In het liedje zijn dan ook de gruwelijke misdaden van Dahmer duidelijk te horen. “Be too sweet and you’ll be a goner. Yep, I’ll pull a Jeffrey Dahmer.” Toen er naar voren kwam dat de moordenaar genoemd werd in de – toenmalige – hit van Kesha, waren fans in shock. Toch is Kesha niet degene die de tekst heeft geschreven. De moeder van de zangeres, Pebe Sebert, nam op TikTok haar verantwoordelijkheid en legde volgers uit dat juist zij degene was die specifiek voor die tekst had gekozen.

“Die specifieke zin heb ik geschreven in Cannibal“, legde Pebe uit in haar TikTok-live. Zo vertelde ze ook dat ze in 2010 beiden nog té jong waren om überhaupt te weten wie Jeffrey Dahmer was. Daarnaast legde ze uit dat ze simpelweg gewoon een rijmprogramma gebruikte bij het maken van liedjes, en dat Jeffrey Dahmer voorgesteld werd. “Het spijt me voor iedereen die een familielid heeft verloren aan deze tragedie”, liet Pebe weten. “Het was zeker niet onze bedoeling om iemand te kwetsen.”

Katy Perry – Dark Horse

Een aantal jaren later bracht Katy Perry het liedje ‘Dark Horse‘ uit, waar rapper Juicy J. in zijn couplet rapt: “She’s a beast, I call her karma. She’ll eat your heart out, like Jeffrey Dahmer.” Fans van Katy Perry houden haar verantwoordelijk voor de verwijzing naar Dahmer. Een aantal van hen kan niet begrijpen dat Katy nog niets heeft gezegd over de gehele situatie rondom het liedje. Ook snappen ze niet waarom ze juist zijn naam heeft gebruikt.

“Waarom spreekt niemand Katy Perry aan voor het toestaan van zo’n verachtelijke en verschrikkelijke tekst in haar liedje? Jeffrey was een beruchte seriemoordenaar en Katy koos ervoor om zijn criminele en onmenselijke acties te romantiseren. Ik voel me werkelijk kotsmisselijk. Ze MOET zich verontschuldigen”, klonk het op Twitter.

Eminem – Brainless

Ook rapper Eminem heeft Dahmer in zijn liedjes genoemd. Maar niet één keer. Maar liefst drie (!) keer benoemde hij de seriemoordenaar in zijn liedjes. Zo rapt hij in het nummer ‘Brainless‘: “Cause I’d probably be Dahmer.” Naast Brainless, is Dahmers’ naam ook te horen in ‘Must Be The Ganja‘ en ‘Bagpipes From Bagdad‘.

Toch lijken de vrouwelijke artiesten meer backlash te krijgen voor hun acties dan de 49-jarige rapper. En dat terwijl Eminem Dahmer meermaals aanhaalt in zijn liedjes. Bi-zar. Tot op heden hebben zowel Katy als Eminem verder ook niet publiekelijk gereageerd op de ophef die is ontstaan rondom hun liedjes.

Bron: Seventeen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook