Grazia tipt: 5 to do’s rondom Amsterdam Dance Event die je niet mag missen

Dit wil je niet missen!

Lees ook

Binnenkort is het zover en staat Amsterdam in het teken van het muziekfestival ADE (Amsterdam Dance Event). Van woensdag 19 oktober tot zondag 23 oktober zijn er diverse shows door heel de stad. Wij hebben een paar leuke to do’s voor je op een rijtje gezet.

Doe mee aan de Lumos Amsterdam Music Run

In aanloop naar de Amsterdam Marathon en het ADE komt performance running brand On met wat bijzonders. Van 13 tot en met 23 oktober delen lokale creatieve talenten (waaronder dj’s Passion DEEZ en Mia Cecille) hun dierbaarste herinneringen met een run langs hun favoriete plekken in Amsterdam. Zo ren je langs de club waar ze bijvoorbeeld voor het eerst draaiden. Overigens ren je niet in stilte, maar op een exclusieve mixtape waarmee de dj’s zichzelf in de spotlights zetten.

Scan tussen 13 en 23 oktober de QR-code bij OALLERY (Nieuwe Spiegelstraat 39, Amsterdam) en luister naar de mixtapes van Passion DEEZ & Mia Cecille tijdens de Lumos Amsterdam Music Run.

Ga naar de A’DAM toren

Tijdens ADE vinden maar liefst dertig verschillende feesten plaatst in de A’Dam Toren. Het gehele gebouw is tijdens ADE dan ook omgetoverd tot een elektronisch muziekwalhalla.

Een must visit in de A’Dam Toren is wat ons betreft Sunflower Power op dinsdag 18 oktober. Dit is een event en veiling rondom het Sunflower Power Kunstproject, waarbij Oekraïense techno- en houseartiesten met zonnebloem-kunstwerken worden geprezen. De zonnebloem is door de oorlog uitgegroeid tot nationaal vredessymbool voor Oekraïne, een land dat een rijke elektronische muziekcultuur kent.

De kunstwerken worden op 18 oktober tentoongesteld in A’DAM&Co, waar tevens een veiling gehouden wordt. Alle opbrengsten gaan naar de Oekraïense stichting Musicians Defend Ukraine – die samen met lokale kunstenaars werken aan herstel in Oekraïne.

to do ADE

Bezoek de digitale fototentoonstelling GOD IS A DJ

Op woensdag 19 oktober vindt de officiële opening van GOD IS A DJ plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Tijdens deze digitale fototentoonstelling toont fotograaf Rutger Geerling zijn werk. Bijna dertig jaar lang heeft hij shows, artiesten, publiek, vuurwerk, nummer 1 DJ’s van de wereld en de ziel van de dancewereld op de gevoelige plaat vastgelegd. Het resultaat is te zien tijdens in de tentoonstelling GOD IS A DJ.

Wanneer: 19 tot en met 13 november
Waar: Beurs van Berlage, Damrak 243, Amsterdam

To do ADE

Ga naar The Cut Club

In samenwerking met ADE opent Desperados The Cut Club in Amsterdam. Deze kapsalon meets Dance Club zorgt ervoor dat de bezoeker de headliner van de avond wordt. Met een speciaal ontwikkelde air-compressed hair styling machine, die verbonden is aan de draaitafel, creëert de DJ unieke party-kapsels op de golven van de muziek.

Ook heeft The Cut Club een vette line-up voor je in petto. Een van de DJ’s is Amsterdams opkomend DJ-talent BELLA, zij zal met haar beats de muziek en kapsels, op zijn kop zetten. Daarnaast draaien Lucky Done Gone en Julian Anthony, ook zij zorgen dat jij met je kapsel helemaal ADE-proof bent.

The Cut Club opent haar deuren op woensdag 19 oktober van 18.00 – 22.00 op de Spaarndammerstraat 460 in Amsterdam. HIER vind je meer informatie.

Overnacht in de Chin Chin Club

Muziekliefhebbers kunnen zaterdagnacht (22 oktober) tijdens het feest van Kriss Kross Amsterdam overnachten in de Chin Chin Club in Amsterdam. Vanaf donderdagochtend 20 oktober krijgen muziekliefhebbers de kans om eenmalig een kamer te boeken in deze club. Deze kamer wordt speciaal gebouwd en helemaal ingericht van alle hotelkamer-voorzieningen.

Naast de hotelkamer en toegang tot het feest, bevat het arrangement ook een diner in Chin Chin Club, een anti-kater ontbijt, een meet and greet met Kris Kross Amsterdam en een privéchauffeur om je te halen en te brengen. Ook ontvangen de gelukkige boekers een ADE Pro Pass (t.w.v. €625) voor het hele festival. Met de ADE Pro Pass heb je gratis toegang tot elk feest of event tijdens ADE.

Ben je ouder dan 23 jaar en wil je samen met jouw plus 1 in een nachtclub slapen? De kamer in Hotel Chin Chin Club by Booking.com op zaterdag 22.10 is vanaf donderdagochtend 10.00 uur exclusief te boeken voor € 22,10 via Booking.com op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Geen alcohol

Moet jij nog na een feestje naar huis rijden, en kun je dus geen alcohol drinken? No worries. Met de nieuwste, alcoholvrije gin van Tanqueray is dat geen straf. Zo smaakt deze gin minstens zo lekkers als het origineel, maar bevat het drankje geen alcohol! Ideaal als je toch wilt genieten van een heerlijke gin-tonic.

Van woensdag 19 oktober tot zondag 23 oktober staat Amsterdam in het teken van ADE. Op maar liefst 31 locaties in heel Amsterdam worden diverse feesten gevierd. Tijdens ADE kun je genieten van onder meer Elektro, Afrobeats, Drum & Bass, Disco, Hard Dance, Hip-hop & Rap en nog veel meer!

Beeld: BrunoPress, FW22 Lumos Collection 

Laatste nieuws

Zie ook