Huh? Op dit tijdstip zou je volgens huidexperts je nachtcrème moeten aanbrengen

Yup, de tijd waarop je smeert heeft blijkbaar invloed op de werking van jouw potje night cream.

Lees ook

Een hydraterende, herstellende nachtcrème aanbrengen is voor veel mensen een must tijdens hun skincare routine. Of je ‘m nou smeert als je vroeg naar bed gaat of nadat het laat is geworden, zal wel niet uitmaken, toch? Wel dus, menen sommige huidexperts.

Nachtelijke uren

We moeten eerlijk zeggen: het ideale tijdstip om je nachtcrème aan te brengen is niet weggelegd voor degenen die het liefst vroeg onder de wol kruipen. Volgens huidexperts kun je namelijk het beste tussen 23 uur ’s avonds en 4 uur ’s ochtends je crèmepje aanbrengen. In deze nachtelijke uren zou de huid namelijk het meest ontvankelijk zijn voor de verzorgende eigenschappen van het product.

Vernieuwing van de huid

In dit tijdvak zou de huid van je gezicht zich acht keer sneller vernieuwen dan gedurende de rest van de dag. Onzuiverheden worden naar buiten gebracht (we zijn allemaal weleens wakker geworden met een die-zagen-we-niet-aankomen pukkel) en er wordt meer collageen geproduceerd. En je nachtcrème, die wordt dus beter opgenomen tussen deze tijdstippen in, wat zou resulteren in een stralendere huid in de morgen. We hebben het nog niet geprobeerd, maar het lijkt ons een gevalletje ‘baat het niet…’

Wat hoe dan ook belangrijk blijft, is het goed reinigen van de huid voordat je de crème aanbrengt. En dat kan natuurlijk op elk tijdstip van de dag. Smeren maar!

Huid reinigen

’s Nachts wordt je huid flink aan het werk gezet en daarom is het belangrijk dat je ’s ochtends je huid reinigt. Niet met water, maar met een goede cleanser. “’s Nachts ontgift en regenereert je huid, waardoor er een laagje dode huidcellen en gifstoffen achterblijft”, vertelt dermatoloog Emma Coleman aan RTE. “’s Ochtends heeft je huid dus een lichte en voedende reiniging nodig.” Dit is overigens niet alleen goed om vuil te verwijderen, maar zorgt er ook voor dat je teint minder dof oogt. Noted!

Bron: Dingen voor Vrouwen, Marie Claire | Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook