Lobke verbrak na 4 maanden haar relatie met Renate: ‘Ze noemde me laf’

'Ik was enorm egoïstisch, dat zie ik nu ook in.'

Lees ook

Lobke* (37) had vier maanden een relatie met Renate (32). Ze maakte het bijna twee maanden geleden uit om weer terug te gaan naar haar ex Guus (43). “Ze noemde me laf.”

Ongelukkig

“Guus is ervan overtuigd dat mijn amourette met Renate een fase was. Dat die nieuwsgierigheid uit mijn systeem moest, en dat het onze relatie sterker heeft gemaakt. Als ik heel eerlijk ben, is dat niet helemaal zo.”

“Ja, ik was ongelukkig in de drie jaar met Guus. Ik dacht heel vaak: wat nu? Gaan we echt trouwen en kinderen krijgen? Een huis kopen? Nadenken over ons pensioen? Die stress vloog me naar de keel. Ik vond het te burgerlijk, te gezapig. En toen liep ik in de spa opeens Renate tegen het heerlijke lijf.”

Renate

“Ik was meteen geïntrigeerd; Renate is zo elegant. Ze loopt niet gewoon, het lijkt net of ze zweeft. En die lach…. Ik voelde tintelingen in mijn buik. In relaties was ik altijd heel praktisch: een goede match met iemand zijn, kreeg de prioriteit boven passie.”

“Guus en ik passen enorm goed bij elkaar. We snappen elkaar. We hebben dezelfde ambities en willen dezelfde dingen, zoals trouwen in het landhuis van zijn rijke tante, een appartement in Parijs en twee kinderen. Maar een halfjaar geleden twijfelde ik daar opeens aan toen ik Renate in haar ogen keek. Mijn hartslag versnelde. Ik wist niet precies wat ik wilde, alleen dat ik bij haar wilde zijn.”

“‘Wat voor behandeling zou je me aanraden?’ had ik haar gevraagd, terwijl ik met mijn hand in mijn hals wreef. Gelukkig had Renate later die middag tijd om me een uitgebreide massage te geven. Ik wilde haar overal voelen en genoot intens van haar zachte handen op mijn naakte lichaam. Helaas was ik gewoon een klant en zij professioneel aan het werk. Dus ik deed mijn handdoek niet iets verder naar beneden. En ik deed al helemaal mijn benen niet uit elkaar, iets dat ik tot mijn verbazing intens graag wilde.”

Net op Funda

“‘Wat ben je afwezig,’ had Guus na die spadag een paar keer gezegd. Dat wuifde ik weg, om een moment later voor de zoveelste keer het Instagram-account van Renate te bewonderen. Was ik verliefd? Op een vrouw? Nee toch? Mijn appartement stond net op Funda en ik zou samen met Guus een herenhuis kopen. Dan zou hij zijn aanzoek doen – ik weet het, niet heel spontaan – en zouden we snel trouwen en een gezin beginnen.”

“Misschien had ik cold feet, dacht ik even. Of was ik gewoon nieuwsgierig: hoe is het met een vrouw? Tot mijn eigen verbazing kwam ik daar vrij snel achter.”

Groot feest

“Er was een groot feest in onze stad en daar stond ze, bij de bar. ‘Mijn lieve stalker’, zei Renate, die doelde op het feit dat ik al haar foto’s op Instagram had geliked. Ik leek wel een puber. Ze vond het niet erg. Integendeel zelfs.”

“We zonderden ons af en praatten de hele avond: over ons leven, dromen en wensen. Dat ze me aan het eind van de avond zoende, voelde geweldig. En… ook heel vertrouwd. Alsof het zo moest zijn. Op de fiets naar huis glom ik na, tot Guus belde om te checken of alles goed was. Ik was hem helemaal vergeten.”

Gekwetst

“‘Is er een ander?’ vroeg hij de volgende dag gekwetst. Ik loog van niet maar gaf aan dat ik het even niet meer wist. Dat ik ruimte nodig had om na te denken over de toekomst, en even vrijgezel wilde zijn, zonder druk en verplichtingen. Snikkend ging hij akkoord. En ik? Ik dacht alleen aan die vlinders in mijn buik, voor Renate. Want ja, ik heb haar daarna meteen geappt of ze wilde afspreken.”

“Ik was enorm egoïstisch, dat zie ik nu ook in. Maar wat heb ik schaamteloos genoten. Renate had meer ervaring met vrouwen, en wist precies wat ik lekker vond in bed. We waren vrijwel altijd samen en deden leuke dingen. Zoals beste vriendinnen, met iets extra’s. We leefden echt in het moment. Nou ja, ik dan. Renate begon na vier maanden opeens over een familieweekend waarvoor ik ook uitgenodigd was. En ze gaf aan dat ze eigenlijk ook wel graag mee wilde naar de bruiloft van mijn broertje. Daar schrok ik enorm van.”

Laf

“Tot op dat moment, was onze amourette ons geheim. Een heerlijk en dierbaar geheim, maar dat zou het wel moeten blijven. Renate noemde me laf, omdat ik niet out & proud met haar durfde te zijn. Daar kregen we ruzie over, tijdens het uitlaten van haar hondje.”

“Ze had gelijk hoor. Een deel van me wil nog steeds bij haar zijn en hand in hand over straat. Alleen… toegeven aan mijn keurige christelijke ouders en mijn collega’s bij het degelijke bankfiliaal dat ik mijn vrije tijd het liefst doorbreng bij mijn sexy schoonheidsspecialiste… Ik kon het niet.”

“‘Het was maar een fase’, loog ik een paar weken later tegen Guus, die me weer in zijn armen had gesloten. Ik weet dat hij binnenkort zijn aanzoek zal doen, en ik dat aanzoek zal accepteren. Ik kies voor veiligheid en burgerlijkheid, en daar heb ik nu nog meer moeite mee dan voorheen. Omdat ik weet dat Renate bestaat en ik haar stiekem nu al enorm mis.”

*Namen zijn gefingeerd.

Tekst: Agnes Hofman | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook