Aiii: om deze reden ligt Shakira onder vuur

De wereldster moet voor de rechter verschijnen.

Lees ook

Altijd netjes je belastingaangifte invullen is misschien oersaai, maar wél belangrijk. Superster Shakira kan erover meepraten, nu ze ervan beschuldigd wordt ruim 14 miljoen euro (!) te hebben achtergehouden en voor de rechter moet verschijnen.

Miljoenenschandaal

Hips don’t lie, maar je boekhouder doet dat misschien wel als je Shakira heet… De zangeres moet haar verhaal doen bij de rechter omdat ze miljoenen euro’s aan belasting zou hebben ontdoken in Spanje. Tussen 2012 en 2014 betaalde Shakira namelijk geen belasting in Spanje, terwijl ze daar volgens de Spaanse justitie wel woonde. De Colombiaanse zangeres houdt zelf echter stug vol dat ze in die tijd op de Bahama’s woonde en de Spaanse belastingdienst dus geen cent schuldig is.

Celstraf

Volgens de aanklagers is Shakira in die jaren bijna nooit in haar villa op de Bahama’s geweest en had ze dus wel in Spanje belastingaangifte moeten doen. Daar verbleef ze vaak met haar toenmalige partner Gerard Piqué, voetbalspeler bij FC Barcelona. Als de aanklagers in hun gelijk worden gesteld door de rechter, hangt de Whenever, Wherever-zangeres een celstraf van maar liefst acht jaar én een fikse boete van 23 miljoen euro boven het hoofd. Oh my!

Roerige periode

Al langer worden er beschuldigingen van belastingontduiking gedaan aan het adres van Shakira. De zangeres ontkent deze tot nu toe altijd, maar nu gaat de rechtbank zich er dus mee bezighouden. Het is de volgende tegenvaller voor de superster, die ook net een scheiding achter de rug heeft. Haar breuk met Piqué noemde Shakira vorige week in een interview ‘ongelooflijk moeilijk’, ook omdat haar twee zoons nu lastiggevallen worden met gossip. Dat zal er nu niet beter op worden!

Bron: Nu.nl, Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook