De Grazia-redactie test 3 verschillende ghd-krultangen voor long lasting curls

Lees ook

Wil jij ook graag mooie krullen die de hele dag én nacht blijven zitten? Dit is wat ghd belooft met hun collectie krultangen. De Grazia-redactie gaat drie van de krultangen testen.

ghd tongs & wands

Je hebt vast weleens van ghd – wat staat voor good hair day – gehoord. Dit haarmerk heeft diverse tools om jou te helpen om je haar perfect in model te brengen. Van föhns tot stijltangen en van borstels tot heat protection sprays: ghd heeft het allemaal. Waar we al een tijdje nieuwsgierig naar zijn, zijn de krultangen van ghd.

Zo heeft het merk diverse krultangen in het assortiment om mooie long lasting krullen mee te creëren. Zo belooft het merk dat je met de tools zomerse waves, verleidelijke krullen of een speelse slag in je lokken kunt zetten. Voor zowel kort als lang haar. De krultangen krullen je lokken met 185 graden. Dankzij de 185 graden technologie beschadig je je haar niet én hoef je je haar maar 8 tot 10 seconden tegen de tang aan te houden voor een stevige krul. Met de verschillende borstels en kammen zou je er bovendien voor zorgen dat je krullen mooi natuurlijk ogen.

Wij waren maar wat benieuwd of de ghd-krultangen echt zo goed zijn en besloten de proef op de som te nemen. Van ghd testten we de onderste drie krultangen:

Creative Curl Wand & Paddle Brush

 

Online redacteur Jaimy

Prijs: “De Creative Curl Wand kost 199,00 euro en de Paddle Brush kost €30.”

Hoe gebruik je de krultang? “Voordat ik begin met het krullen van mijn haar, spray ik mijn haar in met de Curly Ever After Curl Hold Spray (€22,90). Dankzij het heat protection system in de spray bescherm ik mijn haar tegen de hitte en blijft de krul langer zitten. De krultang is snel warm, en door het comfortabele handvat kun je hem heel makkelijk vasthouden. Ik pak een pluk haar en wikkel die er via de bovenkant van de Curl Wand omheen. Doordat het snoer flexibel is, kan ik heel makkelijk alle plukken pakken – zelfs de moeilijke plukken achteraan. Ik heb dik en veel haar, en was binnen twintig minuten klaar. Zo snel heb ik het nog nooit gedaan!”

Hoe is het resultaat? “De krullen blijven goed zitten en er zat veel volume in. Na het krullen heb ik het uitgeborsteld met de Paddle Brush. Mijn krullen zien er daardoor een stuk natuurlijker uit en het lijkt alsof mijn haar een extra glans heeft gekregen. Helemaal Hollywood!”

Wil je ‘m vaker gebruiken, waarom? “Ik ga hem zeker vaker gebruiken. Ideaal voor ochtenden waarbij ik alsnog mijn haar wil krullen en er verzekerd van wil zijn dat ik de hele dag door een mooie coupe heb.”

Cijfer: 8″

Van links naar rechts: voor het krullen, na het krullen, na het uitborstelen

Curve Soft Curl Tong & Narrow Dressing Brush

Online redacteur Anjelica:

Prijs: “De Curve Soft Curl Tong kost €199 en de Narrow Dressing Brush kost €33,50.”

Hoe gebruik je de krultang? “Wat direct opvalt is hoe snel de krultang warm is. Nadat ik in een paar seconden de Curly Ever After Curl Hold Spray in mijn haar had gedaan, kon ik meteen aan de slag met de krultang. Zoals met alle krultangen, is het even oefenen, maar na een paar plukken is de tang heel fijn in gebruik. Een pluk hoeft minder lang om de tang dan bij andere apparaten die ik gewend ben. Wat ook echt een pré is wat mij betreft, is de lengte van het snoer. Hierdoor hoef je jezelf niet in onhandige posities te wringen en is de krultang erg handig in gebruik.

Hoe is het resultaat? Na het krullen heb ik de Narrow Dressing Brush van ghd gebruikt voor een meer natuurlijk effect. Hierdoor krijgt je haar een mooie, subtiele gekrulde look. Mijn haar is geblondeerd en daardoor wat aan de droge kant, maar er ontstond toch een mooie glans.”

Wil je ‘m vaker gebruiken, waarom? “Absoluut. Ik vind een bos krullen niet bij mij en mijn stijl passen, maar met deze tang kan je mooie, zachte krullen creëren. En het is nog makkelijk ook.”

Cijfer: “9”

Van links naar rechts: voor het krullen, na het krullen, na het uitborstelen

Classic Wave Wand & Detangling Comb

Online redacteur Christel

Prijs: “Classic Wave Wand kost €199 en de Detangling Comb kost €17,50.”

Hoe gebruik je de krultang? “Voordat ik de Classic Wave Wand gebruik borstel ik mijn haar en voorzie ik mijn lokken van de Curly Ever After Curl Hold Spray. Mijn haar heeft onlangs al genoeg te verduren gehad omdat ik highlights heb laten zetten. Daarom vind ik het extra belangrijk om mijn haar te beschermen tegen hitte om blijvende schade te voorkomen. De krultang is binnen 2 seconden helemaal warm en klaar om te gebruiken. Ik hoef een pluk haar écht maar een paar seconden om de krultang te doen voor een mooie slag, maar omdat ik echte krullen wil, houd ik mijn pluk wat langer om de tool (ongeveer tien seconden). Het is ideaal dat de krultang een lang snoer heeft, waardoor je niet met een verlengsnoer in de weer hoeft.”

Hoe is het resultaat? “Na het gebruiken van de Classic Wave Wand heb ik een volle bos pijpenkrullen. Die pijpenkrullen zijn voor mij iets te veel van het goede en daarom haal ik de Detangling Comb losjes door mijn haar. Mijn pijpenkrullen zijn dankzij de kam veranderd in mooie, subtiele krullen.”

Wil je ‘m vaker gebruiken, waarom? “Zeker. Mijn krullen zakken bijna altijd meteen uit, maar door de Curly Ever After Curl Hold Spray te gebruiken in combinatie met Classic Wave Wand zitten mijn krullen zelfs na een winderige fietstocht nog mooi. En ook de volgende dag zitten mijn lokken nog steeds mooi in de krul.

Cijfer: “9+”

Van links naar rechts: voor het krullen, na het krullen, na het uitborstelen
Kun je niet wachten om de krultangen zelf eens uit te proberen? Dan hebben we heel goed nieuws. Binnenkort mogen we namelijk elke krultang + borstel + Curly After Spray én een paar leuke haaraccessoires weggeven. Houd Grazia.nl in de gaten…
Beeld: ghd

Laatste nieuws

Zie ook