Oud-kandidaten Temptation Island doen melding van grensoverschrijdend gedrag

Temptations Rene en Annebel hebben op het nieuws gereageerd.

In de uitzending van Shownieuws gisteravond kwam naar voren dat meerdere voormalige kandidaten van Temptation Island: Love of Leave melding hebben gedaan van grensoverschrijdend gedrag tijdens en na de opnames.

Grensoverschrijdend gedrag

De redactie van Shownieuws voerde de afgelopen weken gesprekken met verschillende oud-kandidaten van Temptation Island. Sommige oud-deelnemers hebben ook een melding gedaan bij Mores, een meldpunt voor ongewenste omgangsvormen binnen de Nederlandse culturele en creatieve sector.

Wat er precies achter de schermen is gebeurd, is niet bekend. Ook werd niet vermeld over welke periode de meldingen zijn gedaan. Dit in verband met de privacy van de melders en vanwege hun angst voor herleidbaarheid.

‘Gemanipuleerd’

Shownieuws-deskundige Natascha Harlequin vertelde tijdens de uitzending van vrijdag wel globaal wat er gebeurd zou zijn. Zo zouden kandidaten zich onder meer ‘gemanipuleerd’ en ‘onder druk gezet voelen’, werd ‘hun welzijn niet serieus genomen’ en ‘werd erop aangedrongen dat de deelnemers alcohol moesten drinken’.

‘Is niet het geval’

Temptations Rene en Annebel, die aan het derde seizoen van de datingshow meededen, hebben gereageerd op het nieuws. Zo deelt Rene op zijn Instagram dat hun ervaring goed was en ze niet werden gedwongen om bepaalde dingen te doen. “We hoefden niet per se alcohol te drinken (na 17:00 uur mocht dit pas zelfs, uitzondering als je op date was).” Volgens hem ervaart iedereen het op zijn of haar manier, maar worden er nu ‘vreemde dingen’ naar voren gebracht.

Ook Annebel reageerde op het bericht, en liet weten dat Temptation Island een heftige ervaring is, maar de kandidaten van tevoren te horen krijgen wat er gaat gebeuren. “De uitspraken die nu gedaan worden dat je gedwongen wordt tot dingen, dat is zeker niet het geval.”

Bron: Shownieuws, Instagram @rene.spoelstra, @annebelvisscher | Beeld: Temptation Island

Laatste nieuws