Even wennen: ‘jellyfish’ haircut gaat viral op TikTok

De naam zegt al genoeg!

Lees ook

Het afgelopen jaar zijn er veel nieuwe haartrends aan het licht gekomen door de wereldberoemde app TikTok. Zo zijn we de butterfly coupe al tegengekomen en introduceerde de app ons met de octopus haarstijl. En ook nu is er weer een haircut wat viraal gaat op de app, namelijk de jellyfish cut. Maar hier zijn de meningen wel over verdeeld.

Jellyfish haircut

De jellyfish haircut zegt eigenlijk al meteen welke richting het kapsel opgaat. Enne, dat is een ietwat bijzondere richting als je het ons vraagt. Het kapsel is een combinatie tussen twee andere kapsels, namelijk de blunt bob en de mullet. We horen je al denken: ‘Heh, een bob in combinatie met een mat?’. Jep, geloof het of niet maar het is écht een ding!

Japans

Oké deze haarstijl is misschien nieuw op TikTok, maar eigenlijk is het helemaal niet zo ‘nieuw’ als dat we denken. De jellyfish haircut is namelijk geïnspireerd op de traditionele Japanse hime of princess cut, die dateert uit het Japanse Heian-tijdperk. Aha!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yazz Hair (@yazzhairofficialpage)

Kwal

We lieten net al weten in welke richting je ongeveer moest gaan denken bij deze nieuwe haarstijl, maar om het nog duidelijker te maken: het kapsel is letterlijk geknipt in de vorm van een kwal. Een bijpassende naam bij een bijpassend kapsel dus!

@dear.tina I finally remembered to do a hair360 before my hair got too oily 🥴 #hair360 #hairstyleinspo #jellyfishhair #jellyfishhaircut #hairstylereference ♬ Love Maybe Secret Number – NiKO

De eerste buitenlaag wordt gelijkmatig, bij ongeveer het midden van je oor, afgeknipt. De tweede binnenste laag kan je zo lang of kort maken als dat jij zelf wil. Zo kan je gaan voor een normale bob, een lange bob of juist een hele korte bob. It’s up to you!

Bron: NSMBL | Beeld: Legally Blonde

Laatste nieuws

Zie ook