Hierdoor heb je soms de neiging om je haar kort te knippen

We've all been there...

Lees ook

Voor de spiegel staan en ineens de gedachte krijgen om ál je lokken af te knippen: we’ve all been there. We hebben er allemaal wel eens over nagedacht om ineens een korte coupe te nemen. Maar waarom hebben we soms die sterke drang? Er blijkt een heuse psychologische reden achter te zitten. Wij vertellen je er meer over.

Een heftige gebeurtenis

De gedachte om al je haar af te (laten) knippen, komt meestal niet zomaar ineens in je op. Er blijken namelijk twee veelvoorkomende redenen voor te zijn waardoor je je uiterlijk ineens drastisch wilt veranderen. De eerste is dat je onlangs iets heftigs hebt meegemaakt. Je kunt dan het gevoel hebben dat je ready bent voor een frisse start. Ook kan het zijn dat je je huidige kapsel aan die vervelende tijd in je leven koppelt en daarvan afwilt. Je coupe doet je misschien steeds denken aan die nare periode. Je haar kun je makkelijk aanpakken en groeit terug, dus is de keuze snel gemaakt.

Uit elkaar gegaan

De andere reden voor het plotseling (laten) afknippen van je haar, is een break-up. Met name als jijzelf niet degene bent die de relatie wilde verbreken, is de kans groot dat je ineens iets anders wilt met je uiterlijk. Je wilt opnieuw beginnen, omdat je je oude vertrouwde leven ineens achter je moet laten. Een nieuw kapsel geeft je dan het gevoel van een frisse start. Net als bij de reden hierboven draait het eigenlijk allemaal om (het terugnemen van) de controle. Je neemt een beslissing voor jezelf, jij hebt de touwtjes in handen. New hairstyle, new you!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook