Netflix komt met dramaserie over de brand in de Notre Dame

En de spannende trailer is al te zien.

Tweeënhalf jaar geleden werd de wereld opgeschrikt vanwege een enorme brand die een groot deel van de Notre Dame in Parijs verwoestte. Netflix heeft een dramaserie gemaakt over deze heftige gebeurtenis en de eerste trailer is inmiddels uit.

Wereldnieuws

De verwoestende brand in de kathedraal haalde meer dan twee jaar geleden – op 15 april 2019 – het wereldnieuws. Beelden van de vuurzee in het eeuwenoude gebouw gingen heel de wereld rond. De brand leek te zijn uitgebroken in het midden van het dak van de eeuwenoude kathedraal. Het dak en de achterste toren stortten deels in; dankzij het harde werk van de bijna 400 brandweerlieden is niet het hele bouwwerk verloren gegaan. 

Brandweerlieden

Deze grote reddingsoperatie heeft Netflix dus verfilmd tot een Franstalige dramaserie. De nadruk bij die dramaserie ligt op een aantal mannelijke en vrouwelijke brandweerlieden die de brand van dichtbij meemaakten. Zo volgen we deze brandweermensen en een aantal andere personages die erbij betrokken waren op de voet tijdens de blusoperatie. We zien hoe zij stuk voor stuk voor uitdagingen komen te staan, om te proberen de brand onder controle te krijgen.

De trailer belooft veel goeds! Lang hoeven we gelukkig niet meer te wachten voordat we deze spannende miniserie kunnen kijken. Over iets minder dan een maand, vanaf 19 oktober is de dramaserie namelijk al op Netflix te zien.

Bron: Film vandaag | Beeld: YouTube, Videostill trailer

Laatste nieuws