HNTM-Stijn over onderlinge spanningen in het huis: ‘Was niet zo gezellig voor ons’

'Wij konden er niks aan doen, dus het was een beetje dubbel voor ons'

Stijn Wanders is een van de knappe modellen in het huidige seizoen van Holland’s Next Top Model. Samen met drie andere modellen kwam hij iets later in het programma, en dat zorgde nogal voor wat onderlinge spanningen tussen de nieuwkomers en de overige modellen. Stijn vertelt aan Grazia hoe dat precies ging.

Plotselinge entree

Stijn kwam samen met Jazz, Giel en Valerie wat later in het programma binnen. Nét toen Jerrold afscheid moest nemen van de andere modellen. Dat was niet zo’n lekker moment om binnen te vallen, en daardoor werd het behoorlijk ongemakkelijk tussen de vier nieuwkomers en de overige modellen.

Zelf kreeg Stijn pas een week van tevoren te horen dat hij niet meteen vanaf het begin met de andere modellen zou meedoen. “Het was even wennen, maar we hadden niet echt een keus”, zegt de gym boy. “Aan de ene kant was het wel lekker om een soort voorsprong te hebben, maar de anderen vonden het niet zo eerlijk dat wij wat later kwamen.”

Ongemakkelijke sfeer

De sfeer in het huis na de onverwachte entree was dan ook niet bepaald aangenaam. “Ik vond het wel moeilijk de eerste paar dagen, omdat het niet zo heel gezellig was voor ons”, legt Stijn verder uit. “Sommige mensen waren heel open en vriendelijk, maar anderen waren vijandig. Dat kwam ook omdat iemand weg was gegaan die heel goed in de groep lag (Jerrold), dus ik kon me op zich wel een beetje inbeelden dat het voor hun voelde alsof wij zijn plek innamen”, vervolgt hij. “Maar wij konden er niks aan doen, dus het was een beetje dubbel voor ons.”

Uiteindelijk werd het gelukkig wel weer wat gezelliger in het huis. “Mensen hadden zich er overheen gezet. En wij hadden zelf zoiets van, laten we het gezellig houden. Uiteindelijk werd het leuk en werden we echt één groep”, stelt Stijn.

Exit

Helaas voor de basketbal-liefhebber heeft hij niet lang van de gezelligheid kunnen genieten en viel hij aan het einde van de aflevering af. “Ik had niet zien aankomen”, biecht hij op, ook omdat hij er juist al wat later in kwam en daardoor dacht dat hij wel een streepje voor had. Al met al kijkt hij met een goed gevoel terug op zijn deelname. “Ik heb het een plekje kunnen geven en ik ben heel blij dat ik überhaupt mee heb kunnen doen”, aldus Stijn.

Beeld: Philippe Vogelezang

Laatste nieuws