De Bachelorettes Joey heeft spijt van deelname aan Lang Leve de Liefde

Joey vertelt dat hij er een zure nasmaak aan over heeft gehouden, mede door het knip en plakwerk van de productie. 

Lees ook

Twee jaar geleden deed Joey Vanherle mee aan De Bachelorette. Hij wist het hart van Gaby Blaaser te veroveren, maar het leidde niet tot een lange relatie. In een tweede poging om de ware te vinden gaf hij zich op voor Lang Leve de Liefde. Helaas verliep ook dat avontuur minder goed dan hij had gehoopt. Sterker nog, de realityster heeft best wel spijt van zijn deelname hieraan.

Zure nasmaak

In de podcast Morning Aftertalk van Gaby Blaaser doet Joey een boekje open over zijn deelname aan Lang Leve de Liefde. Joey vertelt dat hij er een zure nasmaak aan over heeft gehouden, mede door het knip en plakwerk van de productie.

In Lang Leve de Liefde werd Joey aan Merel gekoppeld. Helaas bleek al snel dat er geen romantische klik was tussen de twee, maar inmiddels zijn ze good friends. Toch heeft Joey achteraf een ‘dubbel gevoel’ bij zijn deelname aan het programma. Hij heeft er naar eigen zeggen ‘een beetje een zure nasmaak’ aan overgehouden. Het zit hem niet zozeer dwars dat de date geen romantisch succes was; hij vindt vooral de reacties vervelend. “Het is allemaal zo geknipt en geplakt. (…) Dat is echt zo erg; ik herkende mezelf niet eens in dit hele gebeuren”, zegt Joey.

Geknipt en geplakt

Hij verwijst naar het fragment waarbij Merel hem vraagt wat hij van haar kleding vindt. Joey gaf haar een compliment, maar Merel besloot toch om zich om te kleden. Hierna zei Joey: “Die kleuren matchen ook niet helemaal.” Het hele gesprek werd uiteindelijk dus niet uitgezonden, waarop het leek alsof Joey alleen kritiek had op de outfit. Dit knip en plakwerk gebeurde volgens Joey wel vaker. “Kom op jongens, waar zijn jullie mee bezig”, doelt hij op de makers van het programma. “Zij zijn mij gewoon opzettelijk zwart aan het maken, dat vind ik echt heftig.”

Na zijn deelname kreeg Joey met een heleboel kritiek te maken. “Ik werd overal uitgekotst. Echt doodsbedreigingen”, blikt hij terug. Uiteindelijk heeft hij maar een klacht ingediend bij de makers. “Dan hebben ze zoveel mooi beeldmateriaal en dan is dit wat ze gebruiken of deze manier.” Joey vindt het jammer dat het zo heeft moeten lopen. “Het is net alsof heel Nederland tegen je is.” Gelukkig weten zijn vrienden en familie dat hij in het echt niet zo is. “Dat is wel iets waar ik me aan heb vastgehouden.” Allright!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: De Bachelorette

Laatste nieuws

Zie ook