Hét comeback item van 2022: Crocs

Comfortabel zijn ze wel!

Lees ook

Steeds meer celebs worden ermee gespot: Crocs. De lelijkste schoen ooit wordt helemaal omarmd, en er komen steeds meer bijzondere designer rip-offs. De Croc is officieel hét comeback item van 2022.

It-item

De meeste mensen willen er nog niet dood mee gevonden worden, maar toch zijn Crocs hotter dan ooit. Dankzij celebs als Bella Hadid, Kendall Jenner, Justin Bieber én Bas Smit, die de ugly shoes dragen alsof ze de hipste designerschoenen ooit zijn. Maar ook dankzij de bijzondere samenwerking van Crocs met Balenciaga, die zelfs met een Croc Madame kwam, de klomp mét een vrouwelijk hakje.

Designers zijn fan

Ze blijken zelfs een ware inspiratie voor modeontwerpers, nu modehuizen met rip-offs komen van het rubberen gedrocht. Stella Mccartney kwam met de Falabella Trace klompen, een variant op de Croc maar dan met haar iconische schakelketting erop. Bottega Veneta introduceerde de Puddle Ribber Slingback Clogs. En Marni kwam met instappers versierd met glazen kristallen, net als de buttons die je zo gezellig op je Crocs kunt doen. Zelfs Gucci liet zich inspireren: de Platform Perforated G Sandal doet verdacht veel denken aan een Croc, maar dan mét het überhippe Gucci logo erin geperforeerd.

En wees nu eerlijk: ook Yeezy’s Foam RNNR is eigenlijk niet meer dan een futuristische variant van de Croc, toch? Als je Kanye West kunt inspireren, weet je zeker dat je als merk #trending bent! Durf jij dit najaar voor de Croc-le-chic look te gaan?

Tekst: Jill Waas | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook