Kun je niet slapen? Volgens TikTok is ‘brown noise’ het geheim

Heh... Wat voor noise?

Wanneer je niet kunt slapen kun je op het internet talloze manieren vinden om toch lekker naar dromenland te gaan. Misschien heb je al veel verschillende manieren geprobeerd, maar val je nog niet echt in slaap. Volgens TikTok moet je dan eens het fenomeen ‘brown noise’ proberen. Als het goed is val je hierdoor binnen een mum van tijd in slaap.

White noise

De kans is groot dat je weleens hebt gehoord van ‘white noise‘. Wellicht heb je dit zelfs al eens gebruikt als je moeder bent van een kleine spruit. White noise wordt namelijk veel gebruikt bij baby’s, zodat ze zo rustig in slaap kunnen vallen. Naast het begrip white noise, heb je ook het begrip ‘pink noise‘. De geluiden tussen de twee lijken enigszins veel op elkaar, maar pink noise is net een tandje zachter. Dit komt doordat hier de lagere tonen worden versterkt, waardoor het wat minder storend is.

Brown noise

Nu is er een nieuwe kleur toegevoegd aan deze twee begrippen: ‘brown noise‘. Maar om het nog wat ingewikkelder te maken, wordt dit ook wel ‘red noise‘ genoemd. Maar, wij houden het deze keer gewoon op brown noise. Hoewel dit begrip misschien nieuw is voor de meesten onder ons, is dit begrip niet geheel onbekend voor experts. Het wordt namelijk al veel gebruikt in combinatie met andere geluiden.

@adhdvision What does THIS sound do to your #adhd brain?💙 #adhdtiktok #adhdsquad #adhdawareness ♬ Brown noise – Pure Brown Noise – Power of Noise

ADHD

Maar waar is brown noise eigenlijk goed voor? Verschillende slaapexperts zeggen dat dit geluid je helpt om je gedachtes los te maken, waardoor je heerlijk in slaap valt. Nog een belangrijk element van dit geluid is dat het mensen met ADHD helpt om te ontspannen, zo is op TikTok te zien. Veel verder onderzoek is er nog niet gedaan naar brown noise, maar er zal hoe dan ook meer aandacht aan worden besteed door de populariteit op TikTok.

Bron: Dingen voor vrouwen | Beeld: TikTok, After

Laatste nieuws