Waarom alle vaders altijd met een duimpje reageren op WhatsApp

👍🏼

Sms’en? Nee, dat doen we allang niet meer. Berichtjes sturen én bellen doen we allemaal natuurlijk via WhatsApp. Enne, hoewel wij stiekem al vanaf de middelbare school konden appen, konden onze ouders dit natuurlijk nog niet. Ouders kunnen daarom vaak niet zo goed met hun smartphone overweg als wij en dat levert soms typische berichtjes op, zoals de welbekende duim van je vader.

Duimpje

Je ouders kunnen vaak nog wel wat leren als het op social media aankomt. Welke emoji’s ze wanneer moeten gebruiken of het typen met twéé vingers bijvoorbeeld. Vaak gebruiken je ouders WhatsApp puur voor praktische dingen en bellen ze je eigenlijk liever. Maar wanneer er dan toch een antwoord van ze wordt verwacht, stuurt je vader je vaak slechts een duim-emoji. Waarom is die welbekende duim nou zo geliefd bij vaders?

VICE ging in gesprek met een psycholoog, die er een logische verklaring voor lijkt te hebben. “Emoji’s zijn een snelle, makkelijke manier geworden om te communiceren, vooral voor diegenen die het moeilijk vinden om gesprekken te voeren”, zegt psycholoog Zoe Mallet tegen VICE.

Symbool

“Met name de opgestoken duim-emoji heeft een bepaalde negativiteit die ermee gepaard gaat. Het is een eenvoudig symbool wat in principe positief bedoeld is, maar in deze moderne digitale tijd wordt de duim al gauw als passief-agressief of respectloos gezien.” Wanneer wij met een duim reageren, wordt het gesprek meestal zo goed als afgesloten, maar voor vaders is dit anders.

Je vader ziet een duimpje als hét perfecte antwoord op jouw bericht over je promotie of je vraag of hij je kan helpen met klussen. Het duimpje betekent volgens je vader letterlijk: ‘dat is goed.’ Een behoorlijk verschil dus met hoe wij het duimpje zien. Volgens psycholoog Zoe komt dat doordat de communicatievaardigheden van mannen met middelbare leeftijd verschillen met die van mensen die met het internet zijn opgegroeid. Je vader weet simpelweg de achterliggende betekenis van het duimpje gewoon niet. Don’t blame him!

Het is in ieder geval positief wanneer je vader weer eens een duimpje stuurt. Als hij het er niet mee eens is dan zal je ongetwijfeld een iets meer geformuleerde zin van hem krijgen. Ha! 👍🏼

Bron: Beautify | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws