Hoe zit het nou: moet je écht opletten welke shampoo-variant je gebruikt?

Als het aan hairstylist Huub Eysink ligt, is het antwoord erg simpel.

Je haar is je visitekaartje, we get that. Maar wat nou als je last hebt van futloze lokken, haaruitval of roos? In Grazia bespreken we de meest prangende haarvragen en laten we haarstylist Huub Eysink ze beantwoorden. Te beginnen bij shampoo. Want moet je nou écht goed letten op welke variant je gebruikt?

Shampoo

In Grazia beantwoord Huub met liefde alle prangende haarvragen, te beginnen bij de vraag: ‘Shampoo is toch shampoo? Moet je nu echt opletten welke variant je gebruikt?’. Als het aan Huub ligt, is het antwoord erg simpel. “Zeker wel. Een shampoo doet ontzettend veel voor je haar, daar vergissen mensen zich vaak in”, stelt de hairstylist.

Moisturize shampoo

Hij neemt als voorbeeld een balayage. “Stel, je laat bij mij een prachtige balayage in je haar zetten. En daarna ga je het thuis wassen met een shampoo voor fijn haar, want je hebt fijn haar. Dan is de kans groot dat je lokken echt helemaal in de knoop raken.”

Als dit het geval is, dan raad de hairstylist aan om voor een moisturizing shampoo te gaan. “Door de balayage is je haar droger geworden, en kan het wel wat extra vocht gebruiken”, vervolgt hij. Aha!

Siliconen

Daarnaast raad Huub het aan om geen shampoo te gebruiken waar siliconen in zitten. “Siliconen doen niet echt iets voor je haar, ze leggen er een laagje omheen maar voeden of hydrateren niet.” Volgens de hairsylist zorgen siliconen er alleen maar voor dat je haar lekker en glad aanvoelt. En dat terwijl je haar wel degelijk droog is, maar je dat door het laagje niet meer voelt. Weten we dat ook weer!

Bron: Grazia (Babette Dessing) | Beeld: iStock

 

Laatste nieuws