Grazia tipt: deze films en series mag je de komende tijd niet missen

Binnenkort maar een filmavondje houden?

Het weer zit de komende tijd niet bepaald mee en dus maken we dit weekend graag tijd vrij om een leuke serie te bingen of om naar de bioscoop te gaan. Geen inspiratie voor een leuke serie of film? No worries. Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rijtje gezet.

Bodies Bodies Bodies

De komische horrorfilm Bodies Bodies Bodies draaide al een tijdje in Amerika, maar is sinds 8 september ook in Nederland te zien. “Het gaat over een groep vrienden die tijdens een orkaanfeestje in een afgelegen villa het moordspelletje Bodies Bodies Bodies spelen, en dat loopt helemaal uit de hand wanneer een van hen echt wordt vermoord”, vertelde regisseur Halina Reijn onlangs over de film aan Grazia. In de film kijkt Halina bovendien ook kritisch naar de huidige social media-maatschappij en dat levert haar veel positieve recensies op. Een must see dus!

Bodies Bodies Bodies draait nu in de bioscoop.

Heartbreak High

Keek jij vroeger ook naar de avonturen van Drazic, Anita en Ryan in Heartbreak High? Deze Australische jaren 90-dramaserie was jarenlang knetter populair doordat-ie zo heerlijk realistisch was. Geen rijke tieners en brave verhaallijnen, nee dit waren echte pubers (lees: puisten, slechte kapsels) die geen perfect leven hadden. En nu krijgt de serie eindelijk een reboot en gaan we terug naar Hartley High! Wat je kunt verwachten? Veel liefde, drama, seks en vriendschap.

Vanaf 14 september op Netflix.

Victoria’s Secret: Angels and Demons

Victoria’s Secret ligt al jaren onder vuur, omdat ze een onrealistisch beeld van vrouwen schetsen en niet inclusief genoeg zouden zijn. In deze documentaire wordt het imago van dit Amerikaanse lingeriemerk er niet beter op. Zo beschrijven werknemers het als een soort sekte, zou het bestuur vrouwonvriendelijk zijn en waren er beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook wordt de band tussen de voormalig CEO en de overleden miljardair/zedendelinquent Jeffrey Epstein blootgelegd. Het lingeriemerk is inmiddels een nieuwe weg ingeslagen met voetbalster Megan Rapinoe, actrice Priyanka Chopra en plus-size model Paloma Elsesser, die helpen bij de opbouw van het nieuwe imago. Maar of dat genoeg is?

Victoria’s Secret: Angels and Demons nu via Streamz.

The Handmaid’s Tale – Seizoen 5

The Handmaid’s Tale is terug, en hoe: we volgen June die moet dealen met de gevolgen van haar moord op Commander Waterford. Ze is eindelijk ontsnapt uit de totalitaire staat Gilead waar vrouwen staats- eigendom zijn en woont nu in het vrije Canada, maar ze is nog altijd niet herenigd met haar dochtertje Hannah die is achtergebleven. Inmiddels wordt ook Gilead weer sterker, en hoe zit het met Serena Joy Waterford?

Seizoen 5 van The Handmaid’s Tale is vanaf 15 september bij Videoland. 

Bioscoop

Uiteraard komen er nog veel meer releases aan. Zo draait de film Don’t Worry Darling (met in de hoofdrol Florence Pugh) 21 september dan eindelijk in de bioscoop. En is Good Luck To You, Leo Grande, vanaf 12 oktober op het witte doek te zien. Momenteel draaien Soof 3, After Ever Happy, Where the Crawdads Sing en Hart op de Juiste Plek. Oftewel: genoeg films om je mee te vermaken!

Beeld: Netflix (Lisa Tomasetti)

Laatste nieuws