Gaby Blaaser over eigen ervaring bij realityprogramma’s: ‘Zó zenuwslopend’

De beauty deelt hoe het er achter de schermen aan toe ging bij De Bachelorette en Special Forces VIPS.

Deze week heeft Gaby Blaaser haar eigen podcast gelanceerd, waarin ze in gesprek gaat met deelnemers en presentatoren van realityseries. Iets wat goed bij haar past, aangezien de beauty zelf ook aan meerdere realityprogramma’s heeft meegedaan. In gesprek met Grazia doet Gaby een boekje open over haar eigen ervaringen.

Trillend op de rode loper 

In Morning Aftertalk vraagt Gaby Blaaser andere realitysterren het hemd van het lijf over hun ervaringen met realityseries. Zelf heeft de actrice natuurlijk ook aan verschillende programma’s meegedaan, waaronder De Bachelorette. Wat haar het meest is bijgebleven? Daar hoeft ze geen moment over te twijfelen. “Sowieso het begin, dat je op de rode loper staat en alle mannen ziet die zich komen voorstellen”, vertelt ze. “Dat is zó zenuwslopend, maar ook zo exciting. Zoveel emoties die dan door je lijf heen gaan. Het is gewoon bizar wat op dat moment gebeurt”, legt ze uit. “Dat ik daar trillend op mijn hoge hakken stond te wachten op de eerste man die aan kwam gelopen, dat vergeet ik nooit meer.”

Wijn drinken in joggingpak

Dat rode loper-moment kunnen we ons allemaal nog goed herinneren! Maar er gebeuren natuurlijk ook heel veel dingen achter de schermen, dingen die niemand ziet. “Ik had afgesproken met degene die ook in mijn villa zat dat we altijd nog even een glas wijn dronken op mijn fantastische balkon, hoe laat we ook klaar waren met opnames,”, deelt Gaby. “In mijn allerlelijkste joggingpak, wat mensen nooit zien”, vertelt ze lachend. “Dat is iets dat mensen echt niet weten, maar dat gebeurde altijd. Dan ging de mooie jurk uit en het joggingpak aan, en gingen we altijd nog even bijkletsen over wat er die dag is gebeurd.” 

Bij de opnames van De Bachelorette in het prachtige Zuid-Afrika kwamen ook onverwachte dingen om de hoek kijken. “In Afrika is het zo dat de stroom af en toe helemaal uitvalt en dat kan echt best wel lang duren”, weet Gaby nog. “Dat wisten we niet van tevoren, dus dat was soms wel een dingetje met licht en dergelijke.” Uiteindelijk hadden de programmamakers daar aggregaten voor geregeld. “En op een gegeven moment wisten we: zo laat valt het licht uit en hebben we geen stroom meer. Dat was ook wel weer heel leuk”, blikt Gaby terug. En hoewel de omgeving er op televisie altijd prachtig en zonovergoten uitzag, zat het weer zeker niet altijd mee. “Ik heb een keer echt in de gietregen een rozenceremonie gedaan”, vertelt Gaby. Dat zie je niet op beeld, maar het was ook wel weer zo’n moment dat je daar staat en denkt: oh my god, daar gaan we.”

Geen moment rust 

Ook haar deelname aan Special Forces VIPS staat nog in het geheugen gegrift bij Gaby. Tijdens het programma ging ze, samen met andere BN’ers, mee met de Special Forces op de zwaarste militaire training. En zwaar was het zeker. “Bij Special Forces dacht ik echt in het begin van oh, je zender moet ook vaak verwisseld worden, de batterijen, dus dat is wel even een rustmomentje. Nou… daar hadden ze wel over nagedacht”, lacht ze. “Echt iedere ochtend voordat we er weer op uit gingen moesten we terwijl we aan het eten waren onze eigen batterijen verwisselen”, vertelt Gaby. “Zo van, jullie krijgen geen moment rust. Dat is me wel bijgebleven. Normaal wordt dat gedaan, dus ik dacht: dat pak ik mooi even mee, twee minuutjes, maar die vlieger ging mooi niet op.”

In de regen op een bamboe krukje 

Expeditie Robinson was ook fantastisch om mee te maken”, gaat ze verder. “Maar ik zat in een seizoen waarin héél veel regen viel, dat is me echt bijgebleven”, deelt de actrice. “Dat ik soms echt in mijn poncho zat met niks eronder aan omdat alles nat was. Ik zie mezelf er nog steeds zitten op een bamboe krukje.” 

Toch zou ze heel misschien nog wel een twee kans willen in het survivalprogramma. “Omdat ik zelf ben weggegaan. Dan zou ik dat ooit nog wel goed willen maken. Ergens ook weer niet, omdat het wel pittig was, maar dat heb ik nooit echt goed afgemaakt voor mezelf”, legt ze uit. “Héél misschien hoor.”

Morning Aftertalk verschijnt elke maandag om 17.00 uur exclusief op Podimo. 

Beeld: De Bachelorette

Laatste nieuws