HNTM-winnares Nikki vertelt waarom ze het prijzengeld nooit heeft gekregen

'Er staan natuurlijk ook kleine lettertjes in over waar je je aan moet houden om dat bedrag te winnen.'

Het nieuwe seizoen van Holland’s Next Top Model is inmiddels van start gegaan en we love it already! Toch is er al heel wat ophef ontstaan, doordat oud-winnares Nikki Steigenga in de nieuwe podcast ‘En Dan‘ van mede oud-deelnemer Daelorian een boekje open heeft gedaan over haar ervaringen tijdens en na het programma.

Podcast

“De spotlights doven, de camera’s stoppen met draaien, en dan?”, luidt de intro van de gloednieuwe podcast van Daelorian. Zelf deed ze samen met gast Nikki Steigenga in 2013 mee aan het programma Holland’s Next Top Model, waar ze samen in de finale belandden. Uiteindelijk ging Nikki er met de grote hoofdprijs vandoor: een modellen contract ter waarde van 50.000 euro. Maar of ze er echt mee vandoor ging?

Geldprijs

“Jaha, ter waarde van. Dat zeiden ze eerst niet. Het was eerst ‘je wint 50.000 euro'”, vertelt oud-winnares Nikki. Als Daelorian vraagt wat er met dat geld is gebeurt, geeft Nikki echter een heel bizar antwoord: “Nog steeds niet gekregen.” Wait, what?!

Kleine lettertjes

Daelorian vraagt vervolgens hoe het kan dat haar oud-collega het geld nog steeds niet binnen heeft gekregen. “Je tekent een contract voordat je meedoet, anders kan je niet meedoen aan het programma”, vertelt Nikki. “Dus je tekent het, je hebt die cheque in je handen en je gaat ervan uit dat je binnen nu en drie jaar dat geld op je bank krijgt. Maar, er staan natuurlijk ook kleine lettertjes in over waar je je aan moet houden om dat bedrag te winnen.” En daar voldeed Nikki helaas niet meer aan. Ouch!

Diversiteit

Vervolgens vraagt Daelorian waar die regels mee te maken hadden, waarop Nikki vertelt: “Die regels hadden te maken met mijn maat.” Té bizar voor woorden eigenlijk, maar de oud-winnares legde zich erbij neer. “Het was gewoon een acceptatie van ‘oké ze zouden wel gelijk hebben'”, vervolgde ze.

Natuurlijk zien we in het nieuwe seizoen van HNTM een heleboel diversiteit, waardoor er ook prachtige modellen meedoen aan de wedstrijd om vrouwen met rondingen op de kaart te zetten. Hierdoor is de kans groot dat ook het HNTM-contract er tot op heden vast en zeker anders uitziet. Let’s hope!

Bron & beeld: YouTube Daelorian 

Laatste nieuws