Oei: dit is hoeveel tijd je in je leven besteedt aan brak zijn

Het is meer dan we hadden verwacht.

Het overkomt iedereen weleens: je hebt het ’s avonds heel gezellig en drinkt behoorlijk wat. De volgende dag is je lijf not happy about it. Je wordt wakker met flinke hoofdpijn en weet dat je de rest van de dag niet veel waard zult zijn. Hoeveel van dat soort dagen heeft de gemiddelde mens eigenlijk in diens leven?

De kater komt later

Hoofdpijn, misselijk, een stevige moeheid… allemaal onderdeel van een flinke kater. Af en toe een dagje uitbrakken is niet erg, toch? Ja, het voelt alsof je een dag weggooit, maar het feest van de avond ervoor was het waard. De kans is groot dat je niet doorhebt hoeveel tijd je eigenlijk met een kater rondloopt. Het is namelijk een stuk langer dan je denkt.

Behoorlijk wat dagen

Een Brits onderzoek heeft aangetoond hoeveel tijd de gemiddelde mens besteedt aan brak zijn. Hou je vast: het gaat gemiddeld om maar liefst 724 dagen van ons leven. Dat is bijna twee hele jaren! Hoewel het resultaat natuurlijk per persoon verschilt, vinden we dat nog altijd quite a lot. Het is immers een gemiddelde… Zou jij zeggen dat de brakke dagen die je tot nu toe hebt beleefd het allemaal waard zijn? Wij weten het in elk geval zeker: we gaan nooit meer brak zijn (tot de volgende borrel zich aanbiedt natuurlijk).

Bron: Girlscene | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws