Yolanthe Cabau trots: ‘Free a Girl wordt steeds bekender’

Free a Girl heeft al veel meisjes weten te redden.

Yolanthe Cabau (37) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (6).

Organisatie

“Zoals jullie misschien wel weten, ligt mijn hart bij mijn stichting Free a Girl. Deze organisatie heb ik twaalf jaar geleden opgezet om te vechten tegen seksuele exploitatie van kinderen. We hebben inmiddels 6217 meisjes bevrijd, dat zijn 6217 levens die we hebben kunnen teruggeven. Recentelijk hebben we een megasucces geboekt dankzij de arrestatie van de bekende pedofiel Nelson M. van pedoclub Martijn, en dat wil ik toch even met jullie delen. Hij moest in Nederland voorkomen, omdat hij meer dan tienduizend video’s in zijn bezit had van misbruik met kinderen, en daarnaast wilde hij zijn pedo partij legaliseren.”

“Het gekke is dat hij zijn rechtszaak mocht afwachten in complete vrijheid. En wat deed Nelson: hij vluchtte naar Mexico. Wij hebben toen oproepen gedaan via onze socialemediakanalen en natuurlijk het account van Free a Girl, en mede dankzij ons netwerk kon hij daar gearresteerd worden. Ontzettend belangrijk, want in die Mexicaanse gevangenis kan hij kinderen geen leed aandoen. Toen hij werd opgepakt, had hij weer veel nieuwe video’s van kindermisbruik in zijn bezit en dus opnieuw slachtoffers gemaakt. Je moet er toch niet aan denken dat dit jouw kind is? Welk kind dan ook! Het maakt me heel trots dat zijn arrestatie wereldwijd het nieuws heeft gehaald.”

“Ik geloof dat we een groot deel van het kindermisbruik kunnen stoppen als collectief, niemand kan dit alleen”

Steeds bekender

“Free a Girl wordt steeds bekender en we zijn inmiddels ook Free a Girl USA begonnen om nog meer mensen te kunnen bereiken. Ik ben in Los Angeles druk bezig om samen met Cabau Lifestyle een groot evenement op te zetten, waar vrouwen bij elkaar komen om ideeën uit te wisselen en elkaar, maar ook de wereld, te empoweren. Soms vragen mensen of ik voor een post of een reis voor Free a Girl betaald krijg. Absoluut niet, dat zou krankzinnig zijn en het laatste wat ik zou willen. Ik heb in twaalf jaar tijd nog nooit één cent van Free a Girl aangenomen. In tegenstelling zelfs.”

“Mijn allerbelangrijkste taak is mensen op de hoogte te brengen van de verschrikkelijke situaties die zich as we speak afspelen over de hele wereld. En daarnaast om mensen te vragen samen om met mij in actie te komen. Ik geloof dat we een groot deel van het kindermisbruik kunnen stoppen als collectief, niemand kan dit alleen. Juist door succesvol te zijn in mijn acteercarrière en met mijn bedrijf bouw ik meer volgers op, zien en horen mensen mij en kan ik aan een groot publiek deze belangrijke boodschap overdragen. Als collectief zijn we supersterk en kunnen we hopelijk nog veel meer meisjes bevrijden. Doe je mee en help je ons via freeagirl.nl?”

Beeld: Martika Avalon

Laatste nieuws