Red flag: de nieuwe datingtrend breadcrumbing

Pfff... Alsof al die datingtermen al niet genoeg waren!

Tinder, een plek waar je je grote liefde kunt vinden, maar ook de plek waar je op een sluwe wijze gecatfished kunt worden. Maar ken je de nieuwe term ‘breadcrumber‘ al? Deze nieuwe datingtrend zal je online liefdesleven in ieder geval een stuk minder makkelijker maken… Pfff, alsof het al niet moeilijk genoeg was!

Datingtrends

Op het eerste gezicht zou je het misschien niet denken, maar er bestaat een heuse lijst met ‘datingtrends‘, en ja ook de term breadcrumbing kan daar vanaf nu aan worden toegevoegd. Maar wat is het? En nog handiger om te weten, hoe voorkom je het?

Breadcrumbing

Het woord verraadt de betekenis eigenlijk al, maar breadcrumbing betekent letterlijk ‘iets verkruimelen’. Dit houdt in dat je online match kleine kruimels van interesse achterlaat, maar niet op stel en sprong met je wil afspreken en je zo af en toe benadert op social media. Eigenlijk word je dus keihard aan het lijntje gehouden. Irritant!

Heb jij dus een leuke Tinder-match maar reageert ‘ie af en toe op jouw berichtjes, moet je vaak wachten op een antwoord en ben jij altijd degene die moeite moet doen om in contact met elkaar te komen? Dan is de kans groot dat jij ook het slachtoffer bent geworden van breadcrumbing. Sad! Maar aan de andere kant, wie wil nou op date met iemand die er toch geen moeite voor wil doen? Niemand toch?

It’s up to you

De voornaamste reden van breadcrumbers is het krijgen van aandacht. Dit betekent voor hen namelijk dat ze leuk genoeg zijn, waardoor ze dus eigenlijk alleen maar aan zichzelf denken. Een no go! Als je merkt dat je match dit gedrag vertoont, kun je kiezen tussen twee dingen. Je spreekt degene erop aan met de hoop op wat verandering of stop er gewoon mee. Het komt er dus op neer dat jij voor jezelf duidelijk hebt wat jij zoekt in een relatie. It’s all up to you!

Bron: Girl Scene | Beeld: Gossip Girl

 

Laatste nieuws