Loiza Lamers over nieuw seizoen HNTM: ‘We zijn veel inclusiever gegaan’

Het nieuwe seizoen is van start gegaan!

Het nieuwe seizoen van Holland’s Next Top Model gaat vandaag ein-de-lijk van start. Het belooft weer een spannend en tevens vernieuwend seizoen te worden, zo vertelt presentatrice Loiza Lamers in gesprek met Grazia. “Je gaat een hele diverse cast zien.”

Presentatieklus

Dat Loiza dit seizoen van HNTM mag presenteren, vindt ze een grote eer. “Mijn eerste reactie toen ik hoorde dat ik dit mocht presenteren, was: een wijntje opentrekken en heel hard schreeuwen. Ik was zo trots, omdat dit echt alles was wat ik wilde. Ik had zeven jaar geleden nooit gedacht dat ik dit zou gaan doen.”

De beauty won zeven jaar geleden zelf het programma en weet daarom als geen ander wat de kandidaten doormaken. “Ik vond het heel grappig om de trap af te lopen en daar alle kandidaten te zien staan, omdat ik nog precies weet hoe Anouk (Smulders, presentatrice, red.) dat in mijn seizoen deed”, vertelt Loiza.

Vernieuwend seizoen

Wel is er in de loop der jaren wat veranderd bij het programma. Dit HNTM-seizoen zal dan ook veel inclusiever zijn, zo vertelt Loiza. “In mijn seizoen zagen we echt nog wel een beetje de ‘standaard’ modellen. Dit seizoen zijn we veel inclusiever gegaan. We zijn veel meer op topmodel gaan kijken en op potentie, in plaats van naar maten, achtergronden of geaardheden. We kijken nu veel meer naar de persoon zelf, of die het in zich heeft.”

Dit seizoen gaan we dus ook een veel diversere cast zien dan in andere seizoenen, vervolgt Loiza. “Je gaat hele diverse verhalen horen, we gaan mensen zien die echt ergens voor staan. Mensen die al iets mee hebben gemaakt of een verhaal hebben. Je gaat echt iets nieuws zien.” Wat voor nieuwigheid we precies teruggaan zien, kan Loiza nog niet verklappen. “Je moet gewoon echt gaan kijken, maar er zit echt iets nieuws in waarvan ik denk dat het heel erg warm en liefdevol gaat zijn. Maar aan de andere kant is het ook niet per se zachtaardig, want het blijft natuurlijk Top Model”, stelt ze. Wij zijn heel benieuwd!

Holland’s Next Top Model is elke maandag te zien op Videoland!

Beeld: Holland’s Next Top Model (Videoland, RTL)

Laatste nieuws