Toe aan een nieuwe snack? Misschien is de mitraillette wel iets voor jou

Wij zijn er enorm benieuwd naar.

Wij zijn altijd helemaal blij als we een nieuwe snack ontdekken. Heb jij al van de mitraillette gehoord? Dat is een Vlaamse frituursnack met brood én patat die ook in Nederland steeds populairder wordt. Weer eens wat anders en enorm vullend. We like!

Afkomstig uit België

De mitraillette is een Belgische frituursnack, die in Brussel is ontstaan. De naam is geïnspireerd op het gelijknamige machinegeweer, waarbij het broodje ‘het wapen’ zou zijn en de friet ‘de munitie’. Een mitraillette bestaat uit een half stokbrood, friet, vlees in grove stukken (frikandel, hamburger of kebab) en één of meerdere sauzen. Soms worden er ook nog groenten aan toegevoegd, zoals bij het voorbeeld hieronder. Goed belegd broodje, kun je dus wel zeggen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Renee Rendall (@renee_awesomeon20)

Nog niet overal

Hoewel het idee voor de mitraillette dus uit België komt, is de snack ook in Frankrijk populair. Daar staat hij bekend onder de naam ‘Américain’. Het is in feite de Belgische vorm van een patat kapsalon, op een broodje. Je kunt hem in België inmiddels bij de meeste snackbars en kebabzaken bestellen. In Nederland staat hij wat minder vaak op de menukaart: je moet ervoor afreizen naar snackbars in het Zuiden of naar ‘Vlaamse’ patatzaken in grote Nederlandse steden.

Gauw een keer proberen

Wij zijn reuzebenieuwd naar deze Belgische snack. De combinatie brood en friet klinkt een tikje weird, maar zeker niet verkeerd. Tegen gefrituurd eten en een extra sausje zeggen we bovendien nooit nee. Weer eens een keer wat anders dan de reguliere kapsalon en het vult nog goed ook! Wanneer ga jij er eentje halen?

Bron: Kookfans | Beeld: iStock, Instagram

Laatste nieuws