Zó krijg je geen ingegroeide haartjes bij het waxen van je wenkbrauwen

Zeg maar dag tegen ingegroeide haartjes!

Lees ook

Wie vaak z’n wenkbrauwen harst, weet wel dat dat kan zorgen voor een hoop irritatie. Naast dat het ingegroeide haren kan veroorzaken, kunnen die bultjes ook gaan jeuken. Enne, dat verstoort je geperfectioneerde wenkbrauw-look natuurlijk wel een beetje.

Voorzichtig

De huid rondom je ogen is een stuk dunner dan de rest van je gezicht en daarom doen we hier altijd extra voorzichtig mee – denk maar aan die speciale oogcrème die je gebruikt rondom je ogen. Reden te meer dus om met zo’n behandeling als waxen extra voorzichtig te zijn op die plek.

Groeiende haartjes

Maarre, hoe groeien die haartjes nou precies in? Alle haartjes zitten in een haarzakje, zo ook die van je wenkbrauwen. Als die haartjes beginnen te groeien, onder je huid, dan kunnen die wel eens vast komen te zitten. Resultaat? Een bultje dat veel wegheeft van een puistje. Deze bultjes kunnen gaan irriteren en jeuken, not a great look.

Door het harsen – maar ook door threading – kan een haartje afbreken, waardoor een het deel boven de oppervlakte van de huid wel wordt weggetrokken, maar het deel onder de huid blijft zitten. Je wilt dat de haartjes volledig worden verwijderd, dan heb je veel minder kans op ingegroeide haren. Doordat je wenkbrauwharen veel dikker en stugger zijn én je huid rondom je ogen dus gevoeliger is, groeien afgebroken haren veel sneller in en zorgt dat ook voor veel meer jeuk en pijn.

Epileren

What to do? Gelukkig kun je het ingroeien van haartjes bij je wenkbrauwen makkelijk voorkomen. Het makkelijkste is om niet te harsen, maar gewoon ouderwets te epileren met een pincet. Doordat je met een pincet veel preciezer bent en ook in de richting van waaruit de haartjes groeien kunt trekken, breken ze veel minder snel af.

Exfoliëren

Ook is het goed om de huid rond je ogen goed te verzorgen. Door het exfoliëren van je huid zorg je ervoor dat dode huidcellen en vuil niet in de weg komen van de opnieuw groeiende haartjes. Gebruik daar geen fysieke scrub voor – die zijn te heftig voor die dunne huid rondom je ogen – maar kies voor een milde chemische exfoliant die melkzuur bevat bijvoorbeeld.

Toch een ingegroeid haartje? Probeer ‘m er niet uit te pulken met een pincet of je nagels. Dit kan ervoor zorgen dat je bacteriën overbrengt in het wondje, wat voor infecties kan zorgen. Lekker afblijven dus en de volgende keer toch maar het pincet erbij pakken om je wenkbrauwen te ontharen.

Bron: NSMBL | Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook