HEMA ontwikkelde prothese bh voor vrouwen die een borst verloren

Samen met Pink Ribbon vragen ze aandacht voor borstonderzoek.

Een bh moet voor iedereen lekker zitten en ondersteuning bieden. Tijdens alle activiteiten: van bankhangen en stilzitten tot werken en sporten. Zo ook voor vrouwen die een borstprothese dragen, die bijvoorbeeld door borstkanker een of beide van hun borsten zijn kwijtgeraakt.

Prothesezakjes

Daar heeft HEMA nu een speciale bh voor ontwikkeld: een prothese bh die de juiste steun biedt. De beugelloze, voorgevormde prothese bh heeft hoge cups, is zacht en makkelijk te verstellen. De bh heeft prothesezakjes aan beide zijden en de bandjes zijn verstelbaar aan de voorkant. Zo kun je zelf gemakkelijk de prothese(s) in de bh doen. Het zit comfortabel en is ook geschikt voor de gevoelige huid, dankzij de zachte katoenen voering.

Om tot de juiste pasvorm te komen hebben pasmodellen van Pink Ribbon de bh uitgetest. HEMA legt uit dat dit ertoe heeft geleid dat het ook zonder protheses een fijne, zachte bh is die lekker zit.

Borstonderzoek

HEMA en Pink Ribbon vragen samen aandacht voor borstonderzoek door middel van roze tags die aan HEMA bh’s hangen. Eén op de zeven vrouwen krijgt namelijk borstkanker en ze willen ervoor te zorgen dat iedereen weet dat je zelf borstonderzoek kan doen zodat je eventuele veranderingen op tijd opmerkt. Op de tag staat een QR-code die verwijst naar een online borstonderzoekpagina. Hoe sneller je erbij bent, hoe beter natuurlijk!

De nieuwe prothese bh is verkrijgbaar in de grootste HEMA winkels en online. De speciale bh is verkrijgbaar in het wit en zwart, in de maten 75/80A, 75/85B, 75/90C, 80/85D.

Bron & Beeld: HEMA

Laatste nieuws