Back and better than ever: het bomberjack

Just in time for fall!

Zo’n tien jaar geleden was ‘ie een trend: het bomberjack. Maarre, ook nu is de veelzijdige jas weer te spotten op straat, want het bomberjack is helemaal terug van weggeweest. Perfect voor die overgangsfase naar de herfst.

Vernieuwde versie

De bomber jacket werkt hard aan een comeback voor de herfst. Tijdens de presentatie van hun autumn/winter 2022 collectie showden vele designers hun vernieuwde versie van het jasje. Givenchy, Miu Miu, Loewe en nog vele meer presenteerden hun vernieuwde bomber jackets. Een ding viel op: daar kwamen zijdeachtige stoffen aan te pas. Al blijft ook de leren versie goed scoren.

De bomber jackets zijn er nog steeds in vele soorten en maten. De oversized versie is altijd geliefd geweest, maar ook de cropped versie staat prachtig. En dan heb je ook nog de minimale jassen, de jassen met kleurrijke palettes en ga zo maar door. Er valt dus genoeg te combineren met het kledingstuk.

All black

Hoewel je de bomber jacket tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog vindt, blijft-ie mateloos populair in het zwart. Ga voor een all black ensemble en je slaat de plank eigenlijk nooit mis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Sylvie Mus (@sylviemus_)

Lekker los

De meeste bomber jackets hebben een loose-fit. Combineer het met andere losse items: een straight leg pantalon, een palazzo broek of baggy jeans. Maak af met een losse stoere jas. Die netjes in je broek dragen is optioneel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Hannah Lewis (@hannahlewisstylist)

Tucked in

De bomber jacket dragen de meesten lekker los, maar als je een hybride-versie vindt (eentje tussen de bomber jacket en het leren jasje in), staat het ook prachtig als je ‘m deels in je spijkerbroek stopt. Overigens gaan jeans en bomber jackets sowieso hand in hand.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Marianne (@smythsisters)

Casual

Het fijne aan bomber jackets? Ze kunnen eigenlijk altijd. Hoewel het karakter van de jas behoorlijk stoer is, kun je het item prima dragen met een nette broek. Witte sneakers erbij et voilà: je kunt de deur uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Rachel Nosco (@rachelnosco)

Leren broek

Vind je een bomber jacket dat niet van leer is gemaakt, of van een materiaal dat daarop lijkt? Dan staat het kledingstuk superstylish boven een leren broek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Rachel Nosco (@rachelnosco)

Met een slip dress

Broeken staan fantastisch bij een bomber jacket, maar onderschat ook de kracht van de bomber jacket + slip dress niet. Een slip dress is altijd chic en de bomber jacket geeft er een stoere finishing touch aan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

Office chic

Ook als je naar je werk gaat, kun je een bomber jacket combineren met je office essentials. Een rok gaat prima samen met een bomber jacket. Kies voor een neutrale kleur of val juist op met een bijzondere tint.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Sylvie Mus (@sylviemus_)

Soorten jackets

Nu hadden we het al even over de soorten bomber jackets, maar echt: je hebt ze in alle soorten en maten. De oversized wave quilted bomber jacket van The Frankie Shop was afgelopen herfst razend populair, maar ook de quilted bomber jackets van andere merken scoorden goed – met name die in het groen. Deze herfst gaan we daarentegen ook weer veel minimalistische bomber jackets zien. En hoewel hij dus in verschillende kleuren verkrijgbaar is, zal zwart toch een grote favoriet blijven.

Bron: Marie Claire, Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram 

Laatste nieuws