Déze haarkleuren zijn on trend voor de herfst

De bladeren aan de bomen zijn er niks bij.

Hoewel we nog volop genieten van de laatste summer days, staat het najaar alweer op de stoep. Wat je kunt verwachten? Een heleboel warme haarkleuren waardoor we weer helemaal zin in de herfst krijgen. Afspraak bij de kapper, anyone?

Waar we in de zomer nog gingen voor meer koele kleuren, gaan we dit najaar voor letterlijke herfstkleuren. Dat hele lichte van de zomer hoeft niet meer en dus kan een mooie toner al een fijn kleurtje afgeven aan je highlights bijvoorbeeld. Benieuwd voor welke kleuren je moet gaan? Lees mee.

Golden hour bronde

Nog een beetje die zomer vast willen houden? Dat snappen we wel. Nu het weer wat eerder donker wordt, zien we het golden hour ook steeds eerder op de dag komen en dat doet ons herinneren aan heerlijke zomeravonden. De trend du moment is dan ook om je lokken permanent die warme gloed te geven. Enne, dan match je direct met icon Beyoncé, wat wil je nog meer?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Cinnamon brunette en koper

Iets waar haarstylisten het over eens zijn, is dat rood een heel grote trend gaat zijn dit najaar. Van full-on ginger tot meer bruinrood: het mag allemaal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Cinnamon brown voor brunettes is terug, samen met levendig rood”, vertelt celeb haarstylist Danielle Priano aan Glamour UK. Dat levendige rood zien we terug in de diepe koperkleur die on trend is deze herfst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Tweed blond

Geen zin om je blonde haar vaarwel te zeggen of gewoon altijd al eens voor blond willen gaan? Dan is tweed blond misschien iets voor jou. In plaats van het haar op te fleuren met platina highlights, vraagt ​​deze herfst om het tegenovergestelde. Bij tweed blond worden diepere blonde en donkerbruine plukjes door je haar geweven om diepte en contrast te creëren. De subtiel contrasterende tinten lopen prachtig door elkaar, wat doet denken aan de stof tweed – vandaar de naam.

“Baby-lowlights zijn nu in in plaats van highlights. Vooral voor degenen die hun haar een beetje donkerder willen maken, maar niet het hele hoofd willen verven of een ingrijpende verandering willen”, legt Danielle uit. “Het is een geweldige manier om je haar geleidelijk donkerder te maken.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Jordanna Cobella (@jordannacobella)

Dimensie

Belangrijk speerpunt voor het kiezen van een haarkleur is eigenlijk dat ‘ie bestaat uit meerdere kleuren. Huh? Ja, je leest het goed. Om dimensie in je haar te creëren, maken haarstylisten gebruik van meerdere kleuren verf – het is niet meer een kleur voor je gehele haar. Een zogenoemde root shadow, waarbij je uitgroei expres donkerder wordt geverfd dan de rest van je haar, geeft diepte en dimensie. Plus, het is makkelijker te onderhouden, want je uitgroei is minder prominent. Win-win!

Bron: Glamour UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws