Is zonnebrandcrème met SPF50 echt zoveel beter dan SPF30?

Feit of fabel?

Terwijl we nog volop genieten van de laatste zonnestralen, houden we natuurlijk altijd ons huidje goed in de gaten. Smeren, smeren, en nog eens smeren! In het Grazia Zomerboek hebben we een paar van de meest voorkomende vragen over skincare en suncare op een rijtje gezet. Vandaag beantwoorden we de vraag: is een zonnebrand met SPF50 nu echt zoveel beter dan een crème met ‘slechts’ SPF30?

SPF50 of SPF30

Je denkt waarschijnlijk dat SPF50 veel meer bescherming biedt dan SPF30. Maar laten we dat idee direct de wereld uithelpen: het verschil is namelijk zeer klein. Zo biedt SPF30 96,6 procent bescherming en SPF50 98 procent bescherming. O, en SPF15 biedt overigens 93,3 bescherming.

Prioriteiten

Een SPF (Sun Protection Factor) biedt dus nooit volledige bescherming tegen uv-straling. Dus of je nu gaat voor SPF30 of SPF50, je zit met beide goed. Al kun je met SPF50 dus wel iets langer in de zon zitten zonder te verbranden.

Belangrijker is het om vaak te smeren. Elke twee uur, ongeacht de factor. Zo weet je zeker dat je goed zit. En smeer jezelf ook opnieuw in na elke duik in de zee. Nog een tip: smeer royaal. Voor je hele lichaam heb je zo’n zes à zeven theelepels nodig. Met een fles van tweehonderd milliliter kun je je dus zo’n zes keer insmeren en dan zou-ie leeg moeten zijn.

Dit artikel komt uit het Grazia Zomerboek. Meer weten over beauty- en selfcare voor de zomer? Het Grazia Zomerboek ligt nog tot en met 30 augustus in de winkels!

Bron: Grazia Zomerboek | Beeld: iStock

Laatste nieuws