Good to know: zo voorkom je dat je sieraden verkleuren in de zomer

Aha!

Sieraden maken vaak net even je outfit af en kunnen dan ook niet ontbreken in jouw garderobe. Het is alleen wel jammer dat je sieraden na verloop van tijd kunnen gaan verkleuren. Zelfs de écht zilveren en gouden sieraden kunnen hun glans verliezen in de zomer. Wij geven je een paar tips om dat te voorkomen.

Soort sieraden

Allereerst is het goed om te kijken naar wat voor soort sieraden je draagt in de zomer. Sieraden van nep goud en -zilver – dus ook gold-plated of silver-plated – kunnen niet heel erg goed tegen water en vocht. Het gekleurde laagje verdwijnt al snel door contact met water, let daar dus goed op. Echt gouden en zilveren sieraden kunnen wel tegen een stootje, maar toch kunnen ze hun glans verliezen in de zomer. Het is dus goed om op te passen als je een dagje naar het strand gaat of op vakantie gaat naar een zonnige bestemming.

Zó voorkom je verkleuring op je sieraden

1. Zonnebrand

Natuurlijk smeer je je in als je in de zon gaat. Super goed voor je huid, helaas wat minder goed voor je sieraden. In huidverzorgingsproducten, waaronder zonnebrand, zitten ingrediënten die je sieraden erg kunnen aantasten. Smeer je dus eerst in en doe dan pas je sieraden om.

2. Zwemmen

Als je gaat zwemmen, is het verstandig om je jewels af te doen. Ook als je gouden of zilveren sieraden om hebt, moet je toch het zekere voor het onzeker nemen. Het zou zonde zijn als je mooie sieraden ineens verkleuren, toch?

3. In het donker bewaren

De gouden tip: bewaar je sieraden in het donker, op een koele plek. Dit geldt zowel voor in de zomer, als in de winter. Natuurlijk is dit in de zomer wel extra belangrijk, omdat er dan meer zonlicht is. Waarom je je sieraden in het donker moet bewaren? Als je ze in de felle zon laat liggen, verkleuren ze snel en dat wil je natuurlijk niet.

4. Zand en vuil

Als je denkt dat verkleuring van je jewellery alleen maar komt door de zon en water, dan heb je het mooi mis. Zand en vuil zijn namelijk ook grote boosdoeners voor het laten verkleuren van je lievelingssieraden. Als je de hele dag op het strand ligt met oorbellen in je oren en ringen om je vingers, dan is de kans groot dat er zand tussen komt te zitten. Hierdoor kunnen je sieraden alsnog beschadigen. Lekker thuis achterlaten dus.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws