Shoppen maar: dít zijn de jurkentrends voor het najaar van 2022

Van roze tot leer: dit gaan we deze herfst veel zien.

Na een zomer vol warme dagen hebben we er stiekem toch weer een beetje zin in: de herfst. Niet alleen omdat we dan weer volop kunnen genieten van knusse avonden op de bank met kaarsjes én een romantische film aan, maar ook omdat we onze garderobe weer een boost kunnen geven.

De zomershorts, sandalen en topjes mogen bijna weer de kast in en de herfstjurken kunnen langzamerhand tevoorschijn worden gehaald. In dit artikel bespreken we de nieuwste trends op het gebied van jurken voor het najaar van 2022 met je. Wat dacht je van leren jurken of een maxi jurk tot aan de grond?

Roze jurken in diverse tinten zijn de trend deze herfst

Twijfel je over een kleur jurk voor deze herfst? No worries: met roze zit je helemaal goed. Het grote voordeel roze is dat de kleur in verschillende tinten bestaat. Dat betekent dat je echt geen zuurstokroze jurk aan hoeft te trekken als je dat niet wilt. Er is namelijk ook volop keuze in oudroze en klassiek roze jurken die een stuk minder felgekleurd zijn dan bijvoorbeeld de vele barbieroze en zuurstokroze jurken die je dit najaar ook kunt kopen. De kleur roze zien we overigens niet alleen terug in de jurkencollecties, maar ook in andere collecties voor damesmode. Hoe tof is het bijvoorbeeld om een one piece pak of een blazer met nette broek in de kleur roze te scoren?

Feestelijke jurken met stoer randje voor iedere vrouw

Roze jurken zijn natuurlijk sowieso al ontzettend feestelijk, maar wanneer je op zoek bent naar een echte eyecatcher van een jurk is het aan te raden om deze herfst te gaan voor een feestelijke jurk met een stoer randje. Denk bijvoorbeeld aan een lange (maxi) jurk die gemaakt is van een glimmende en opvallende stof. Weet je niet goed wat we bedoelen? Neem dan eens een kijkje tussen de jurken van Notre-V. Deze jurken hebben alles wat een feestje nodig heeft: stijl, sexyness en glamour! Enne, we weten zeker dat deze feestelijke items ook na het najaar een blijvertje zijn.

Ga voor een warme leren jurk in de herfst

Over feestelijke en sexy jurken gesproken; wat dacht je van een korte of lange leren jurk? Naar verwachting is leer hét materiaal van de herfst en de winter van 2022/2023, waarbij je kunt gaan voor echt leer of vegan leer. Niets is te gek met deze stof: of je nu voor een leren broek gaat of voor een lange leren jurk. Leren jurken zijn lekker warm op de frisse najaarsdagen en zien er naast stijlvol ook nog eens gedurfd uit. Daarnaast kun je een leren jurk met gemak combineren met diverse kleuren en andere modetrends in de herfst. Vind je een jurk van leer toch iets too much? Een paar leren laarzen of een tof leren gilet op een jurk is ook al heel tof.

Stijlvolle jurkjes van tweed

Is leer niet helemaal je ding? Da’s niet zo gek. Leer is een gedurfd materiaal waar je heel goed op gaat of waar je helemaal niks mee hebt. Misschien is een jurk van een andere hippe stof zoals tweed dan iets voor jou. Tweed is zo’n materiaal waarmee je er gegarandeerd stijlvol en classy uitziet. Door de dikte van de stof is het perfect voor de herfst én voor verschillende soorten gelegenheden. Zo draag je een midi-jurkje van tweed naar een belangrijke afspraak voor werk, maar ook gerust naar een etentje met vriendinnen. Zo’n jurkje combineer je met een paar enkellaarsjes, een warme panty en een net jasje en je bent ready to go.

Maxi jurken als ultieme najaarsjurk

Een trend die ook deze herfst niet mag ontbreken voor vrouwen is de trend van de maxi jurken. De laatste jaren zien we steeds meer prachtige lange jurken in de (web)collecties hangen. Aankomende herfst lijkt het wel alsof de jurken nóg langer dan normaal zijn. Ze komen bijvoorbeeld geregeld tot aan de grond. Handig? Niet echt. Te gek? Absoluut! Met een paar hakken eronder zorg je ervoor dat de jurk net de grond niet raakt. Maxi jurken komen in effen kleuren en in een aantal hele mooie prints. Denk bijvoorbeeld aan jaren 60 bloemetjesprint of aan minimalistische prints. Op die manier is er voor ieder type vrouw wel een of meerdere toffe jurken beschikbaar voor het najaar van 2022.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws