Proved: pizza eten maakt je productiever tijdens werk

Een goed excuus om vanavond pizza te bestellen!

Lees ook

We love pizza. Helaas is het niet de meest gezonde maaltijd die er bestaat, want anders zouden we het elke dag kunnen eten. Toch hebben we er nu een extra reden bij om pizza te bestellen, want het blijkt dat je er productiever van wordt op je werk. Je baas zal je dankbaar zijn!

Grote motivatie

Zonder schuldgevoel een heerlijke pizza naar binnen werken? Yes please! Helaas levert de Italiaanse delicatesse ons vaak een enorme after dinner dip op, maar het schijnt ook voordelen te hebben. Zo zou je er ontzettend productief van worden op je werk. Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat pizza een grotere motivatie kan zijn dan geld. Ja, je leest het goed. Mensen zouden hierdoor dan ook harder gaan werken.

Experiment

Dat onderzoek ging in zijn werk middels een experiment. Werknemers mochten op hun eerste werkdag kiezen voor een bonus van 30 dollar, een pizza, een compliment van de baas of helemaal niets. Wat bleek? De meeste deelnemers kozen voor – you guessed it – pizza. Enne, dat snappen wij heel goed. Er was een verhoging van 6,7% in productiviteit wanneer mensen pizza was beloofd, zo beweert The Cut.

Thuis bezorgd

Een kleine kanttekening bij dit onderzoek, is dat de keuze van de deelnemers in de loop van de week veranderde. Op de eerste werkdag gingen de meeste mensen nog voor pizza als grootst motivatie. Tegen het einde van de week was de groep die een complimentje van de baas kreeg het meest productief.

Psycholoog Dan Ariely voerde het onderzoek uit. Hij voorspelt dat pizza de grootste winnaar zou zijn geweest, als deze ook thuis bezorgd kan worden. Op die manier kan het gezin van de werknemer ook meegenieten en wordt de deelnemer zelf de hero at home.

Bron: Grilscene | Beeld: Eat Pray Love

Laatste nieuws

Zie ook