Love Islands Tyra: ‘Jammer dat ik zo laat de villa in kwam’

'Achteraf gezien had ik liever vanaf het begin meegedaan'

Tyra kwam als een van de laatste bombshells in de Love Island-villa nadat de Islanders haar zelf hadden gekozen. Ondanks dat de heren lovend waren over haar filmpje, zat er uiteindelijk geen match voor Tyra tussen. In gesprek met Grazia blikt Tyra terug op haar deelname.

Wildcard

Tyra’s verblijf op Love Island was maar van korte duur. Het ging allemaal heel snel, zo vertelt ze. “Mijn deelname was eigenlijk helemaal niet gepland, want ik had een wildcard gewonnen op het I Love Urban-festival”, vertelt Tyra. Op dat festival nam de Alkmaarse een filmpje op waarin ze zichzelf voorstelde en voordat ze het wist zat ze al in het vliegtuig naar Gran Canaria. “Ik ging er niet vanuit dat ik gekozen zou worden, dus het was super last minute allemaal”, vervolgt Tyra.

Deelname

“Toen hoorde ik ineens dat ik één van de drie meiden was die mee mochten en dat ik ook nog eens uit die drie werd uitgekozen door de jongens. Dat had ik totaal niet zien aankomen”, legt Tyra uit. De bombshell wist ook niet dat ze pas heel laat in de villa kwam en dat maakte het daarom wel lastig voor haar. “Achteraf gezien had ik liever vanaf het begin meegedaan”, biecht ze op.

Al met al kijkt Tyra wel met een positief gevoel terug op haar deelname. “Ik vond het een leuk avontuur, maar het jammere was dat ik zo laat de villa in kwam. Dat bracht mij in een moeilijke positie, omdat het lastig was om tussen koppels te komen en niet veel jongens nog voor een andere connectie openstonden.”

Herkoppelen

Dat vond Tyra best vreemd, omdat de jongens haar zelf hadden uitgekozen. “Ik vond het leuk dat ze me hadden uitgekozen, maar ik merkte daar niet echt veel van terug in de villa”, stelt Tyra. “Toen ik de aflevering terugkeek zag ik dat ze heel enthousiast reageerden op mijn video, maar toen ik er eenmaal was gaven ze aan dat ze toch op hun koppelpartner wilden focussen.”

Uiteindelijk moest Tyra een lastige keuze maken en een van de koppels breken bij de herkoppeling. Haar eerste en tweede keus kon ze niet meer kiezen, waardoor ze voor Mert moest gaan. “Als eerste keuze had ik Merijn en als nummer twee Yousri, maar Yousri werd weggestemd en Imen koos als eerst Merijn. Er bleef weinig over, dus dat maakte mijn positie nog lastiger. Mert was er ook niet echt blij mee, wat ik snap, maar ik moest hoe dan ook een beslissing met nare gevolgen gaan maken.” Ahw!

Beeld: Love Island

Laatste nieuws