To work-out or not to work-out: is sporten tijdens de hittegolf wel verstandig?

Good to know!

Lees ook

Vandaag leek het nog wel lekker, maar vanaf morgen ziet het weerbericht er anders uit. Het wordt namelijk tropisch warm in Nederland. De temperaturen zullen in de loop van de week alleen maar oplopen en waarschijnlijk krijgen we te maken met een officiële hittegolf. Maarre, moet je lekker blijven sporten tijdens de warmte of niet?

Met het extreem warme weer is het altijd even schakelen. Is het verstandig om er nog op uit te gaan of gewoon lekker met de ventilator aan binnen te zitten? Ook is het handig om even na te denken of je je vaste hardlooprondje misschien beter kunt skippen.

Sportschool

Het zweet breekt ons al uit als we even een stukje op de fiets zitten. Om dan ook nog intensief te gaan sporten… Dat is misschien niet zo’n goed idee. Alhoewel, het ligt er een beetje aan waar je dat doet. Ga je elke dag lekker naar de sportschool? Blijf dat dan vooral doen, want door de airco in sportscholen is dat helemaal prima en blijf je lekker op temperatuur. Misschien is het daar zelfs nog wel beter uit te houden dan thuis

Tijdstip

Sport jij altijd buiten? Dan is het verstandig om met een aantal dingen rekening te houden. Kies ervoor om te sporten als het wat is afgekoeld. Begin de dag dus goed met een rondje hardlopen of sluit ‘m juist af met een bootcamp. Tussen 12 en 16 uur kun je het beste niet gaan sporten, want dan is het juist het heetste moment van de dag.

Rustig aan

De tweede tip is om je work-out rustig op te bouwen en minder intensief te trainen. Je lichaam moet tijdens deze warme dagen harder werken om de warmte kwijt te kunnen. Bewaar die PR’s dus maar voor wat koelere zomerdagen en focus je nu meer op gewoon lekker bewegen. Als het kan, zoek dan zeker ook de schaduw op tijdens je work-out.

Goed drinken

Natuurlijk moeten we sowieso goed drinken tijdens de warme dagen, maar wanneer je gaat sporten helemaal! Je verliest door het zweten veel vocht en dit moet aangevuld worden. Enne, dit doe je niet alleen tijdens je work-out: al ruim van tevoren moet je daarmee beginnen. Good to know!

Bron: NSMBL, NOCNSF | Beeld: Bridget Jones Diary

Laatste nieuws

Zie ook