Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Pride-tip: Robbert Rodenburg in gesprek met bekende LHBTIQA-plussers

'Als jonge jongen heb ik dit soort verhalen gemist.'

Acteur, presentator en YouTuber Robbert Rodenburg heeft al twee jaar een succesvolle serie genaamd Open Kaart. Ter ere van Pride Amsterdam - wat dit weekend eindigt - lanceert hij een nieuwe serie: Open Kast. In de eerste aflevering is Ellie Lust te gast en spreekt ze openhartig over haar geaardheid.

LHBTIQA+

Robbert Rodenburg gooit al een tijdlang hoge ogen met zijn Youtube-serie Open Kaart, waarin hij al veel BN’ers heeft mogen ontvangen voor een diepte-interview. Speciaal voor Pride lanceert hij nu een variant op het bestaande format, genaamd Open Kast. In vier afleveringen gaat hij het gesprek aan met bekende mensen uit de LHBTIQA+-community, met in de eerste aflevering niemand minder dan Ellie Lust!

Inclusief

Ellie vertelt over hoe zij in Ethiopië was voor het maken van een tv-programma en het land moest ontvluchten omdat op social media werd opgeroepen haar te vinden en te doden, vanwege haar geaardheid. Ze vraagt zich ook af hoe inclusief de community vandaag de dag nog is. Een mooi en eerlijk gesprek!

Inspireren

Tijdens de Open Kaart serie heeft de presentator al met meerdere gasten gesproken over hun coming-out. "Als jonge jongen die in de kast zat, heb ik dit soort verhalen en openheid soms gemist om mij heen en in de media, wat er destijds natuurlijk totaal anders uit zag. Ik vind het belangrijk dat ik mijn platform kan inzetten om verhalen te delen van verschillende bekende mensen uit de community. Zo hopen we met Open Kast mensen te kunnen bereiken die zich in de gesprekken kunnen herkennen en daarmee zich kunnen laten inspireren", aldus Robbert. We love!

Zijn wie je wil

Het is, zelfs in 2022, nog niet vanzelfsprekend dat je mag houden van wie je wil en dat je mag zijn wie je wil. Reken maar dat Robbert en zijn gasten dat gesprek op gang houden. De eerste aflevering met Ellie Lust staat al op het YouTube-kanaal van Robbert en de aankomende afleveringen zullen elke donderdag te zien zijn. Volgende week staat Jessie Maya op het programma. Benieuwd wie er daarna volgen? Stay tuned...

Bron & Beeld: Open Kast