Bibi Breijman over kraamtijd: ‘Vol heksen en giftige appels’

'Uiteindelijk blijft het vooral mijn leven.'

Lees ook

Eind mei beviel Bibi Breijman van haar tweede kindje, Chester. Kort daarna kwam naar buiten dat haar partner Waylon tijdens de zwangerschap overspel heeft gepleegd. Bibi’s kraamtijd was dan ook niet makkelijk. Op Instagram en YouTube doet ze nu uitgebreid haar verhaal.

Tijd voor haar verhaal

Bibi en Waylon leerden elkaar kennen bij de opnames van het programma It Takes Two. Ze zijn sinds 2017 samen en hebben twee kinderen: zoontje Chester en dochtertje Teddy. Toen het nieuws over Waylons overspel naar buiten kwam, bekende hij kort daarna dat hij Bibi inderdaad niet goed heeft behandeld. Vervolgens hoorden we dat ze het samen gaan oplossen en dat was dat. Tot vanochtend, toen Bibi haar verhaal deed bij een Instagram-post.

Opvallend groot

Bibi plaatste meerdere foto’s van haarzelf en haar kinderen. Daarbij schreef ze een uitgebreid verhaal, dat begon met verbazing over hoe groot Chester al is. “Het consultatiebureau zegt dat deze 10 weken oude baby vandaag boven de gemiddelde groeicurve is uitgestegen. Ik hoor jullie denken: een bovengemiddeld grote baby, is die wel echt van jou?” Bibi is zelf immers maar 1.55 meter lang en stond tijdens haar deelname aan Oh Oh Cherso bekend als ‘Kaboutertje’.

Volgens Bibi is het extra bijzonder dat Chester al zo groot is, omdat ze ‘een kraamperiode vol heksen en giftige appels’ achter de rug heeft. Ondanks de problemen was het volgens haarzelf een ‘liefdevolle en leerzame’ tijd. “Daar waar mannen door hun hormonen soms niet verder komen dan poezen, veranderen vrouwen in leeuwinnen!”

Vooruit kijken

Bibi is van plan om volgende week weer aan het werk te gaan, ‘want er moet ook gewerkt worden om mijn reus te kunnen blijven voeden’. “Ik ga deze periode dus achter me laten en vooruit kijken. Iedereen heeft zijn plasje kunnen doen en zijn gal kunnen druppelen over mijn verdriet, maar uiteindelijk blijft dit ook vooral mijn leven en blijven het vooral mijn keuzes.” Mooi gezegd!

Veel steun

In de comments bij Bibi’s post zijn veel steunende reacties van andere vrouwen te lezen. “De oerkracht van een vrouw. Respect voor jou en hoe je dit allemaal doet. Jouw leven. Jouw keuzes. ❤️”, schrijft Marlijn Weerdenburg. “Laat iedereen maar lekker lullen. Ze staan niet in jouw schoenen. Jouw keuzes, jouw leven en vooral: jouw (reuzen)wondertjes 😘”, aldus Shelly Sterk.

Aanvullende video

Ook op YouTube deed Bibi haar verhaal. Ze vertelt daarin dat ze veel reacties heeft gekregen van vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt. “Ik vind het zo lief van die vrouwen dat ze dit met mij wilden delen. Het is iets wat zo vaak voorkomt, maar er hangt zo’n taboe en zo’n schaamte op als je kiest voor je gezin. […] Dat snap ik gewoon niet. Daar kan ik heel erg boos om worden. En ik ben ook heel erg boos op m’n vent.” We hopen dat de twee er samen uitkomen!

Bron: Instagram Bibi Breijman | Beeld: BrunoPress, Instagram Bibi Breijman

Laatste nieuws

Zie ook