Fit for life: Nicolette Kluijver vertelt over haar sportverslaving

'Het liefst sport ik zes dagen per week.'

Lees ook

Sommige mensen vinden het daadwerkelijk leuk om iedere dag naar de sportschool te gaan. Waar halen ze hun ijzeren discipline vandaan? In de nieuwste Beau Monde vertellen meerdere BN’ers daarover. Ook Nicolette Kluijver komt aan het woord. “Zonder sport zou ik gek worden in mijn hoofd.”

Te veel energie

Nicolette heeft vaak last van een energieoverschot. “De hele dag buitelen gedachtes, 1.001 ideeën en zorgen over elkaar in mijn hoofd. Ik heb iets nodig wat daar balans in aanbrengt, anders gaat het maar door. Ik heb weleens yoga geprobeerd, om op een rustige manier in balans te komen. Dat was niks voor mij. Ik heb de full monty nodig: een uurtje keihard boksen, crossfitten, zware gewichten tillen. Keiharde actie helpt me om mijn gedachten te tunnelen.”

Veel bezig met haar lijf

Toch was sporten niet altijd leuk voor Nicolette. “Toen ik op mijn zeventiende modellenwerk ging doen, veranderde mijn relatie met sport. Ik was op een ongezonde manier heel erg bezig met mijn lijf. Altijd de vraag of ik niet te veel at en of ik genoeg had bewogen. Sporten was in die tijd niet iets wat ik voor mijn lol deed, maar iets wat ik van mezelf moest doen om calorieën te verbranden.” Toen ze bij BNN ging werken, veranderde haar levensstijl compleet. “De sportschool zat niet in mijn systeem: mijn grootste sport was hoelang ik in de kroeg kon staan.”

Vrijwel elke dag

Later is Nicolette weer meer gaan sporten. “Dat voelde als thuiskomen. Ik vond het meteen weer leuk en ben er nooit meer mee gestopt. […] Liefst sport ik zes dagen per week. Sommige mensen vinden dat extreem en dat is misschien ook zo, maar ik vind het lekker. Ik ben geen avondsporter, dan kan ik niet goed slapen. In de ochtend vind ik het lekkerst. Daar maak ik echt tijd voor. Ik heb veel slaap nodig en doe alles voor een uurtje langer tukken. Maar als het moet, sta ik om half zes op om te sporten.”

Meest en minst favoriet

Wat Nicolettes favoriet is, verschilt per periode. “Soms denk ik: kickboksen is het helemaal. Maar dat kan zo omslaan. Op dit moment ben ik gek van crossfit: een combinatie van cardio en kracht. Ik hou van krachttraining, omdat het je sterk in je kop maakt. Als het lukt om zwaarder te tillen dan ooit, word je ook echt sterker in je brein. Het leuke aan crossfit is ook het competitieve: in mijn eentje loop ik snel de kantjes eraf.” Wat ze dan juist weer helemaal niks vindt? Klasjes. “Ooit nam ik per ongeluk een groepsles waarin ze op de maat van de muziek gingen TRX-en: tegelijk naar links, tegelijk naar rechts. Ongelukkiger kun je me niet krijgen.”

Meer lezen? Het gehele interview met Nicolette staat in de nieuwste Beau Monde. Daarin vertelt ze onder andere over het idee om bilimplantaten te nemen en over opmerkingen van anderen. Vanaf vandaag in de winkels!

Tekst: Fleur Baxmeier | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook