In de zomer toch zwarte items dragen? Doe het dan zo

In de zomer kun je prima een all black outfit stylen.

Lees ook

Voor veel mensen is de zomer het seizoen van lichte kleuren. Draag jij echter graag all black en wil je dat in de zomer doorzetten? Geen probleem: er zijn verschillende manieren waarop je ook in de zomer een zwarte outfit kunt rocken.

Zomers zwart

Het idee heerst nog altijd dat je zomergarderobe uit frisse en vrolijke kleuren moet bestaan. En hoewel het nu best lekker weer is, kan de soms grillige Nederlandse zomer ervoor zorgen dat we niet altijd in een colorful mood zijn.

Kleurrijk is soms gewoon een beetje overrated. Blijkbaar wordt dit gedachtegoed steeds vaker gedeeld, want deze zomer spotten we de kleur zwart steeds vaker. En niet in een gloomy kinda way. Benieuwd hoe influencers en mode-iconen de kleur dragen? Wij zochten inspiratie voor je.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Claire Rose Cliteur (@clairerose)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door French muses (@french_muses)

Iets minder zwart

Vind je zo’n all black outfit toch een brug te ver voor de zomer? We snappen het, ieder haar ding. In dat geval kun je nog wel zwarte elementen opnemen in je outfit. Combineer bijvoorbeeld een zwarte top met een witte broek of kies voor een top met zwarte strepen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marianne (@smythsisters)

Cool & comfortable

Nu weten we ook wel dat zwart geen koele kleur is voor de zomer. Dus hoe voorkom je dat je het te warm krijgt in de donkere tinten? “Kies voor wat je kent wat betreft silhouetten die passen bij je eigen stijl en pas dat aan met de juiste stoffen”, raadt assistent fashion director Kendall Becker aan tegenover The Zoe Report. “Denk aan materialen als linnen, gehaakte items en zijde.”

Bron: The Zoe Report, Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook