Beyoncé gaat nummer Heated opnieuw opnemen na kritiek

Ze duikt nog een keer de studio in.

Lees ook

Vorige week vrijdag kwam Renaissance uit, het nieuwste album van Beyoncé. Het leverde haar meteen veel kritiek op, omdat er in het nummer Heated meerdere keren een beledigende term gebruikt wordt. Daarom is besloten dat het nummer opnieuw wordt opgenomen.

Negatieve houding

In het nummer Heated op het nieuwe album heeft Beyoncé het twee keer over het woord ‘spaz’. Die term wordt vaak als belediging gebruikt voor mensen met een hersenverlamming. Het nummer leverde dus veel commentaar op, onder andere van de liefdadigheidsinstelling Scope. “Woorden zijn belangrijk, omdat ze de negatieve houding versterken waarmee gehandicapten dagelijks worden geconfronteerd”, aldus media manager Warren Kirwan.

Opnieuw naar de studio

Na het commentaar reageerde een woordvoerder van de zangeres. Hij vermeldde dat het woord ‘niet opzettelijk op een schadelijke manier gebruikt is’. Ook maakte hij bekend dat Beyoncé opnieuw de studio in zal duiken om het woord te vervangen in de tekst.

Het is niet de eerste keer dat het woord ‘spaz’ voor discussies zorgt. Een paar weken geleden was er ook al ophef rondom het nummer GRRRLS van Lizzo. Ook zij erkende dat het beledigend was en besloot het nummer opnieuw op te nemen en het woord te vervangen.

Bron: Weekend, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook