Aha: dít is waarom Kim Kardashian met make-up op slaapt

Waarschuwing: doe dit thuis niet na.

Het is ongeveer de grootste beautyblunder die je kunt maken: met make-up op slapen. Toch kruipt Kim Kardashian regelmatig met een full face of makeup onder de lakens. En wel om déze reden.

Bijna altijd

Hoewel we na een avondje stappen écht wel eens met make-up op hebben geslapen, proberen we er bijna altijd aan te denken om met een schoon gezicht ons bedje in te stappen. Toch houdt Kim Kardashian er ’s avonds een andere beautyroutine op na.

Toen presentator Busy Phillips tijdens Busy Tonight aan de realityster vroeg of ze wel eens met make-up op slaapt, antwoordde Kim enthousiast: “Oh, bijna altijd! Als ik de volgende dag geen tijd heb om veel make-up aan te brengen, slaap ik gewoon met mijn make-up op en werk ik het in de ochtend alleen even bij. Van mijn make-uplook probeer ik altijd twee dagen te profiteren.” Volgens Kim is dit een van haar grootste talenten, vertelde ze laatst in een interview met Allure. “Ik kan gewoon stil op mijn rug slapen en zo verpest ik mijn make-up niet.” Aha!

Slecht advies

Wakker worden met een full face of makeup klinkt natuurlijk ideaal, maar het blijkt écht niet goed voor je huid om met make-up op te slapen. Dermatologen waarschuwen dat dit de huid kan uitdrogen en irritatie en problemen met de huidbarrière kan veroorzaken. En een beschadigde huidbarrière leidt tot ontstekingen en vroegtijdige veroudering. Het advies van beauty-icoon Kim kunnen we dus maar beter niet opvolgen. Check!

Bron: Grazia archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws