Holiday from hell: ‘We keken recht in de kop van een leeuw’

'Trillend pakte mijn man een zaklamp en deed hij de tent open.'

Maanden kijk je ernaar uit: die heerlijke vakantie. Maar wat als het net iets anders loopt dan gepland? Valery kan er helaas over meepraten. In Grazia’s Zomerboek blikt ze terug op haar holiday from hell.

Vuur als middel tegen leeuwen

“Mijn man en ik waren op reis in Botswana. We kampeerden met een tent op het dak van een grote safari-auto midden in de bush. Dit was een niet-omheind gebied op een reservaat waarbij allerlei dieren langs onze tent liepen. Op een gegeven moment kwamen er twee beveiligers van het park naar ons toe. Ze zeiden dat we vuur moesten maken, omdat er een groep leeuwen rondliep. Leeuwen zijn bang voor vuur, dus dat zou ze op afstand houden. Maar wij dachten: ons niet gezien, we gaan wel in de tent liggen.”

Plotseling voor de tent

“De plek waar wij stonden, grensde prachtig aan een rivier met Zambia. ’s Nachts werden wij ineens wakker van een motorbootje dat bij onze auto stopte. We hoorden stemmen en geritsel en waren heel bang om beroofd te worden. Vervolgens hoorden we keiharde klappen tegen onze auto. Trillend pakte mijn man een zaklamp en deed hij de tent open. Terwijl hij naar beneden scheen, keken we recht in de ogen van een leeuw die enorm begon te brullen.”

Gered

“We schrokken ons kapot en deden snel de tent weer dicht. Vlak daarna hoorden we schreeuwende mensen, gevolgd door een motorbootje dat duidelijk wegvoer. We deden geen oog meer dicht en de volgende ochtend vertrokken we direct naar onze nieuwe bestemming. Toen we wegreden, zagen we inderdaad een groep leeuwen in de bosjes vlakbij onze auto liggen. Ze hadden ons gered van een groep rovers, waardoor ons een hoop narigheid bespaard is gebleven. Sindsdien waren we extra voorzichtig en continu op onze hoede. Als ik eraan terugdenk, krijg ik er nog steeds de kriebels van.”

In Grazia’s Zomerboek blikken tien vrouwen terug op hun holiday from hell. Nu in de winkel. 

Tekst: Renée Brouwer | Beeld: Jumanji

Laatste nieuws