Op vakantie? Met deze slimme apparaten hou jij inbrekers buiten de deur

Inbrekers zullen het meteen op een lopen zetten met zo'n slim huis.

Ga je komende zomer op vakantie? Dan wordt je huis natuurlijk kwetsbaarder voor inbrekers. Met deze handige smart home apparaten kun je je huis goed beschermen en inbrekers tijdens je vakantie buiten de deur houden. 

Smart locks

Smart locks zijn slimme sloten die moeilijk open te maken zijn. Je gebruikt geen sleutel, maar bedient hem met een app. Het slot werkt via wifi en kan alleen worden geopend of vergrendeld met een toegangscode of commando. 

Gebruik smart locks sowieso voor je deuren, maar ook voor de vensterbanken. Als het raam wordt geopend, zien de slimme sloten dit en gaat er een alarm af. De meeste inbrekers zullen het meteen op een lopen zetten.

Slimme lampen

Het is al een oeroude tip maar hij werkt nog steeds: lampen aandoen zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Maar het is wel zonde van de energie als de lichten de hele dag aan blijven. Kies daarom voor slimme lampen die je op een bepaalde tijd aan en uit kunt laten gaan. 

Deze lampen werken vaak met een app. Je kunt tijdschema’s instellen, waardoor lampen automatisch aan en uit gaan op een specifieke tijd. Er zijn ook slimme lampen die je op afstand kunt bedienen. Je bepaalt dan zelf wanneer je de lampen aan of uit doet. 

Om zulke apps te gebruiken heb je wifi nodig. Maar je kunt er ook je databundel voor gebruiken. Kijk hier voor meer informatie. Is je slimme lamp verbonden met internet? Dan is het wel belangrijk om je deze regelmatig te updaten.

Draadloos alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem helpt je om je huis op vakantie in de gaten te houden. Als er iemand voor de deur staat of als er brand is, gaat het alarm af en krijg je een melding op je smartphone of tablet. Zo kun je meteen hulpdiensten, vrienden, buren of familie inlichten. 

Beveiligingscamera

Beveiligingscamera’s houden je huis de hele dag in de gaten. Het is handig om ze zowel binnen als buiten op te hangen, zodat je hele huis beveiligd is. Slimme camera’s sturen je een melding als er beweging is gesignaleerd. Hierdoor hoef je de camera’s niet zelf de hele tijd in de gaten te houden. 

Er zijn ook beveiligingscamera’s met lampen die automatisch aangaan als ze beweging signaleren. Hier zullen inbrekers en andere ongenode gasten van schrikken als ze proberen je huis binnen te dringen. 

Dankzij deze handige smart home apparaten hoef je je tijdens je vakantie geen zorgen meer te maken over je huis en kun je met een gerust hart op pad. Wel zo fijn!

Bron: Vodafone | Beeld: Pexels

Laatste nieuws