Dit is alles wat je wil weten over BIAB-nagels

De trend du moment voor een langhoudende manicure.

Lees ook

We waren al fan van gellak, maar dit is toch wat zachter en blijft daardoor minder lang zitten dan bijvoorbeeld acryl. Maar ja, acryl laat je nagels dan weer volledig gehavend achter. Tijd voor een gouden middenweg: BIAB-nagels zijn de trend du moment. Perfect om te laten doen voor je vakantie!

Builder In A Bottle

BIAB is de afkorting voor Builder In A Bottle. BIAB is dikker en sterker dan gellak, maar toch net iets dunner dan acryl. Waar acrylnagels vaak niet heel erg goed zijn voor je eigen nagels, blijft gellak dan weer korter zitten. Daarom is dit de gulden middenweg als het gaat om mooie en sterke nagels.

Supersterk

BIAB-nagels zijn verstevigend, maar kun je gemakkelijk van je nagels soaken zonder dat je ze hoeft te vijlen. Het is namelijk een afweekbare bouwgel met de sterkte van acryl. Supersterk spul dus. Enne, met behulp van deze nageltrend kun je je nagels kort verlengen of repareren. Heb je bijvoorbeeld moeite met het laten groeien van je nagels? Dan is BIAB de oplossing! Heb je nagels die plat of juist heel bol zijn? Dan kan deze methode ervoor zorgen dat dit wordt gecorrigeerd.

Nadelen

Een nadeel van BIAB is dat er (tot nu toe) nog maar weinig kleuren zijn. Het zijn vaak neutrale tinten, waardoor je er niet vanuit kunt gaan dat je hele kleurrijke nail art kunt krijgen. Gelukkig bieden in Nederland steeds meer salons deze treatment aan, waardoor het assortiment naar verwachting hopelijk ook sneller gaat uitbreiden. Naast dat er tot nu toe nog niet heel veel kleuren zijn, duurt deze behandeling ook een stuk langer. BIAB moet namelijk met veel precisie en met een klein penseel worden aangebracht. Aha!

Natural look

Deze nieuwe nageltrend is voortgekomen uit de natural look. Een sleek bun, linnen kleding en neutrale make-up en nagels passen goed bij deze aesthetic. BIAB-nagels horen dus zeker in dat rijtje thuis. We love!

Bron: Dingen Voor Vrouwen | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws

Zie ook