Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh my: Islanders in shock door enorme plottwist in Love Island

What just happened?!

Dat liefde wreed kan zijn, blijkt wel weer uit de aflevering van Love Island van gisteravond. Presentatoren Viktor Verhulst en Holly Mae Brood brachten een bezoekje aan de prachtige villa – en dat betekent natuurlijk weer bad news...

Let op: dit artikel bevat spoilers over de Love Island-aflevering van maandagavond.

Opbloeiende liefde

Langzaam maar zeker begint er steeds meer liefde op te bloeien in de Love Island-villa. Zo hebben Lennert en  elkaar helemaal gevonden en vinden Merijn en Sunita elke dag een nieuwe manier om elkaar in het zonnetje te zetten. En hoewel de Vlaamse Jules en Amandine het rustig aan doen, gaan ook zij steady vooruit.

Helaas wil het nog niet voor alle Islanders vlotten. Zo is er van romantiek absoluut geen sprake in het friendship couple van Gideon en Tene en vallen de nieuwe bombshell twins nog niet bepaald in de smaak bij blondines Manon en Jotti.

Bij elkaar passen

Eerlijk is eerlijk: Love Island draait om het vinden van de ware liefde. Daarom moesten alle koppels in de laatste aflevering een lijstje maken van wie zij het meest bij elkaar vonden passen. Wat de Islanders echter niet aan zagen komen, was dat dit lijstje verregaande gevolgen zou hebben...

In de aflevering van gisteravond werden de Islanders 's avonds namelijk verrast met het berichtje dat zij zich rond de vuurkorf moesten verzamelen. Daar maakten hosts Viktor en Holly hun opwachting met slecht nieuws voor de stellen. "We zien natuurlijk al langzaam wat liefde opbloeien, maar we zijn vanavond niet voor niets naar de villa gekomen", begint Holly. Viktor gaat verder: "We zijn momenteel nog met zeven koppels in de villa, en zometeen zullen dat er nog zes zijn (...) Dit is en blijft Love Island en we moeten soms afscheid nemen."

Plottwist

Het is dit keer echter niet aan de kijkers thuis wie er naar huis gaat, maar aan de Islanders zelf. "We hebben aan jullie gevraagd welke koppels jullie vinden dat het beste bij elkaar passen", gaat Holly verder. De drie koppels waar de Islanders het minste vertrouwen in hebben, komen in de gevarenzone terecht. Uiteindelijk delen Holly en Viktor het verlossende maar niet geheel verrassende nieuws dat de overige stellen Tene en Gideon het minst bij elkaar vinden passen, en dus moeten zij hun spullen gaan pakken.

Maarre, that's not allLove Island zou Love Island niet zijn als we niet konden rekenen op een enorme plottwist. "Sayed en Manon en Yousri en Jotti, ook jullie staan vanavond nog in de gevarenzone. Want twee van jullie zullen vanavond samen met Tene en Gideon de villa verlaten", deelt Holly het shocking nieuws. "En ook dat lot hebben jullie zelf bepaald." Holly en Viktor vragen vervolgens aan de overgebleven vier stellen welk koppel zij het minst bij elkaar vinden passen. Een lastige keuze voor de Islanders, want beide stellen zijn nog maar kort samen. Uiteindelijk trekken Manon en Sayed aan het kortste eind en moeten ook zij het veld ruimen. Oh my!

Bron en beeld: Love Island, Videoland