Lifehack: zó haal je ongepopte popcorn makkelijk uit de zak

Waarom komen we hier nu pas achter?

Lees ook

Een movie night op de bank is niet compleet zonder een flinke bak popcorn. Geen tijd of simpelweg te lazy om de popcorn zelf te maken? Dan is zo’n zak voor in de magnetron natuurlijk een uitkomst. Maarre, helaas zijn er altijd maïskorrels die niet poppen – met als resultaat dat je ineens verrast wordt door een harde bite. Gelukkig is er een makkelijke manier om ongepopte popcorn uit de zak te krijgen.

Zo gepiept?

Sure, het zelf maken van popcorn is een stuk leuker én lekkerder dan een zak uit de supermarkt. Maar, you gotta do what you gotta do als je te lui bent om aan de slag te gaan met een pannetje. En trouwens, wie zegt dat zo’n zak popcorn voor in de magnetron makkelijk is? Want hoelang moet die zak er eigenlijk in? We staan allemaal met gespitste oren voor de magnetron om te luisteren tot het poffende geluid is opgehouden. Zo zou je namelijk moeten horen wanneer je popcorn klaar is. Maar toch is dat niet altijd het geval…

TikTok-hack

TikTok zou TikTok niet zijn als ze hier geen lifehack voor hadden. Wederom gaat deze hack weer viral en wij snappen dat wel.

@whatnooowaaay

#stitch with @annalanier2 #fyp #fypシ #foryoupage #whatnoway #noway

♬ original sound – NoooWaaay

Verschillende TikTok-filmpjes laten namelijk zien hoe de niet-gepopte maïs de zak verlaten voordat je de popcorn in een bak legt. Zodra de zak de magnetron verlaat, kun je waarschijnlijk al zien dat er aan de boven- of onderkant van de zak een spleet zit. Zit deze er niet, dan moet je hem zelf even maken. Zorg er vervolgens voor dat deze spleet naar de onderkant wijst en houdt de zak boven de bak waar je je popcorn in wilt doen. Schud vervolgens rustig de zak heen en weer en je zult zien dat de ongepopte maïskorrels er als eerste uitvallen. Lifesaver!

Bron: Kookfans, TikTok | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook