De nieuwste interieurtrends van 2022

Van organische vormen tot neutrale kleuren.

Het is tijd om de nieuwste trends door te nemen als het gaat om je interieur. We worden namelijk enorm blij van nieuwe kleuren, prints en trends en daarom lees je in deze blog alles over de nieuwste interieurtrends van 2022. Are you ready?

Slow down

De eerste trend die we gaan bespreken is de ‘slow down’ trend. Het woord zegt het eigenlijk al: onthaasten. Tegenwoordig zijn we allemaal maar druk en snakken we naar een beetje rust tussendoor. Houd je interieur daarom ook rustig en maak gebruik van neutrale kleuren, zoals taupe, grijs en wit. Maak daarnaast gebruik van hout voor een warme tint. Kies voor prachtige houten kasten bijvoorbeeld of juist een mooie houten vloer. Het mixen van verschillende soorten hout is trouwens ook een echte aanrader.

interieur

Haal buiten naar binnen

Kijk goed naar welke kleuren en materialen jij gebruikt in je woonkamer. Om te zorgen voor één geheel is het mooi om deze kleuren door te voeren naar je tuinmeubelen. Kies bijvoorbeeld een mooie tafel uit in hetzelfde materiaal als jouw eettafel bijvoorbeeld. Of ga voor dezelfde kleuren kussens op de loungebank in de tuin als die je in de woonkamer hebt. Je zal zien dat dit rustig zal ogen, omdat je de stijl doortrekt naar de tuin. Om het helemaal af te maken, kun je een schuifpui laten plaatsen. Deze kun je mooi openzetten, waardoor je tuin en woonkamer makkelijk in verbinding staan met elkaar. Maar wat zijn de schuifpui prijzen eigenlijk?

De kosten voor een schuifpui starten van €2500 voor een 2-delige schuifpui van 200 x 220 cm en lopen op tot €5.600 voor een 4-delige schuifpui van 400 x 220 cm. Dit is allemaal inclusief montage, btw en HR++ glas.

Kozijnen

Wat zijn de trends precies rondom kozijnen? Wat we nu veel zien zijn kunststof kozijnen. Deze zijn namelijk duurzaam en ook nog eens onderhoudsarm. Een echte eyecatcher op dit moment zijn zwarte kozijnen. Niet alleen dit jaar, maar ook volgend jaar gaat deze trend door. Zwart is namelijk een tijdloze kleur en staat mooi bij alles. Je kunt dit combineren met veel andere kleuren en dat maakt het zo handig.

De kozijnen prijzen? Die vallen heel erg mee! Zo zijn kunststof kozijnen rond de €700,- tot €800,-, houten kozijnen rond de €750,- tot €900,- en aluminium kozijnen ongeveer €800,- tot €950,-. Dus zeker de moeite waard om dit eens uit te zoeken!

Organische vormen

Vaak zien we strakke lijnen in woonkamers, zoals vierkante tafels, vloerkleden, kasten en meer. Om dit juist te doorbreken is het mooi om te kiezen voor wat meer organische vormen in huis. Kijk eens naar een rond vloerkleed bijvoorbeeld of een hoekbank met wat meer rondingen. Je zal zien dat dit veel speelser en rustiger gaat ogen.

Welke interieurtrends ga jij in huis toepassen?

Beeld: Kozijnen-Weetjes, Pexels

Laatste nieuws